SoftUni 
      Bootcamp
Loading...
SoftUni Bootcamp SoftUni Bootcamp

SoftUni
Bootcamp

SoftUni Bootcamp е иновативна БЕЗПЛАТНА програма за летящ кариерен старт в софтуерната индустрия, давайки възможност на участниците да придобият опит в реална бизнес среда и да изградят ключови познания и умения, търсени от работодателите.

Softuni Bootcamp

Краен срок за кандидатстване: 15 декември 2021 г.

За SoftUni Bootcamp

Участниците ще разработят в екип цялостно уеб приложение, като получат персонално менторство от опитни софтуерни експерти. Ще усвоят ефективни процеси в разработката на софтуерен продукт и ще работят с най-съвременните технологии и инструменти. В комбинация с разработката на софтуерния продукт, участниците ще преминат през редица технически обучения, а също така и soft skills трейнинги. Така ще усвоят ключови умения, търсени от работодателите. Целта на програмата е да направи всеки участник възможно най-конкурентоспособен и подготвен преди своята първа работа като софтуерен инженер, бъдейки сред най-желаните кандидати на трудовия пазар още на старта.

SoftUni 
      Bootcamp

SoftUni Bootcamp

Softuni Bootcamp

Краен срок за кандидатстване: 15 декември 2021 г.

Предимства на програмата
 • Персонално менторство от опитен Tech Lead

 • Работа по уеб проект в малък Scrum базиран екип

 • Придобиване на опит в реална работна среда

 • Използване на най-съвременните технологии

 • Технически и soft skills обучения

 • Персонално кариерно съдействие

Какво ще умеете в края на програмата?
 • Придобивате реален опит в разработката на цялостно уеб приложение

 • Усвоявате най-съвременните практики в Test-Driven Development

 • Прилагате Agile и Scrum при разработка на продукт и управление на проект

 • Натрупвате опит в реална работна среда със система за сорс контрол и GitHub

 • Усвоявате процеса за работа с Cloud Services и DevOps

 • Ще умеете да работите в екип, да се самоорганизирате и да разрешавате проблеми

За кого е подходяща програмата?

Програмата е насочена към всеки, който вече е изградил своите фундаментални технически умения и познания в сферата на програмирането и предстои да направи финалната стъпка за своя летящ кариерен старт. Програмата е безплатна и е подходяща както за курсистите, преминали успешно през цялостната програмата по софтуерно инженерство на СофтУни (всички задължителни модули от дадена професия), така и за участници, които познават фундаменталните концепции на програмния език и умеят да прилагат обектно-ориентираното програмиране и SOLID принципите. Необходими са базови умения за работа с бази от данни, а също и знания и умения в Web програмирането (базови познания за HTTP протокол, бисквитки и сесии, MVC, HTML & CSS).

Suitable for Suitable for

Как ще протече програмата?

Всички кандидати в програмата избират програмен език, с който ще се явят на приемен изпит: C#, Java, JavaScript или Python. Приемният изпит ще се проведе на 18 и 19 декември 2021 г. и ще се състои от практически задачи по програмиране и техническо видео интервю. Програмата стартира на 10 януари 2022 г. и ще продължи 4 месеца.

При старта на програмата участниците ще бъдат разделени в малки Scrum базирани екипи от 5-6 човека, които ще разработват реален софтуерен продукт. Всеки екип ще бъде ръководен от опитен софтуерен лийд.

Паралелно с разработката на софтуерния продукт участниците ще преминат през редица технически и Soft Skills обучения, част от които: Testing - TDD; CSS and Load Time Optimization; DevOps and Cloud; Deployment and CI; Time Management; Communication and Presentation skills; Product Management.

След края на програмата всички участници ще получат индивидуални кариерни консултации и препоръки към компаниите работодатели.

Календар

Bootcamp program Bootcamp program

Кариерно съдействие за летящ кариерен старт

Опитен кариерен консултант ще представи различните кариерни възможности пред вас и ще ви даде напътствия за това как да направите първите крачки в предстоящата ви кариера като софтуерен инженер:

 • Подготовка за интервю за работа

 • Съдействие в създаване на атрактивно CV

 • Контакт с топ работодатели

 • Организиране на интервюта за работа

Career support

Вашите ментори

СофтУни събра екип от опитни технически ръководители, софтуерни инженери, трейнъри и кариерен консултант, които ще са персонално до вас по време на цялата програма, предавайки своя опит и помагайки ви по време на целия път до вашия летящ кариерен старт.

Mentor

Ивайло Папазов

Senior Full Stack Developer, Head of Talent

Ивайло Папазов e Head of Talent и Senior Full Stack Developer в Motion Software. Има над 5 години професионален опит с JavaScript и технологии, като Node.js, Express, React, Redux, MongoDB и др. Обича да предава знанията си и да помага на хората да ги усвояват. Именно заради неуморната си амбиция да подкрепя програмисти с малко опит е ментор в няколко Bootcamp-a, в които помага на млади таланти да се развиват в дигиталния свят.

Mentor

Елиан Куртенков

Chief Technical Officer

Елиан Куртенков е технически директор с над 10 години опит в различни роли на ИТ сферата. Започва кариерата си като софтуерен инженер с .NET, като в последствие преминава през различни проекти и роли, включително като engineering manager във Fortune 500 компания. Понастоящем фокусът му е върху подбор и обучение на млади кадри и техническо ръководство на софтуерните проекти.

Mentor

Христо Пеев

Tech Entrepreneur

Завършва образованието си "Компютърни науки" и "Развитие на иновативни продукти" в Бат, Великобритания и започва работа като софтуерен инженер и продуктов консултант в екипите на FACTSET и BNP Paribas. По призвание е предприемач, като през 2015 г. основава Моушън Софтуер, организация, чиято цел е да даде възможност на дигиталните специалисти да работят с най-предпочитаните глобални технологични компании. Христо има дългогодишен опит в дизайна и имплементацията на софтуерни продукти, базирани на JavaScript, Java, PHP, Ruby и Python.

Mentor

Стамо Петков

Head Of Department at Information Services Plc.

Стамо Петков се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза и той самият винаги се е стремял да научава нови и интересни неща. Иска да вярва, че успява да предаде частица от този стремеж и на хората, които обучава. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е редица курсове в Софтуни в JavaScript и най-вече в C# пътеката, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял е лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

Mentor

Инес Иванова

Senior Software Engineer at Nmible ltd

Инес Иванова има голям опит като трейнър в различни курсове на СофтУни и демонстрира завидни качества в областта на педагогиката. В началото се записва в СофтУни с цел да придобие основни познания в програмирането, но се запалва до такава степен, че само няколко курса след това вече работи като Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science, а в момента работи като Senior Software Engineer в Nmible ltd. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Може да работи с Django, Angular, HTML, CSS, jQuery, Flask, както и с FastApi.

виж всички ментори

Компаниите работодатели

СофтУни работи пряко с голяма част от най-изявените компании в софтуерната индустрия. След като преминете през програмата, ще можете да се възползвате от разнообразните възможности за кариерен старт, предоставени от компаниите-работодатели.

Често задавани въпроси

 • След като кликнете върху бутона Кандидатствай от тази страница, предстои да изберете езика за програмиране, с който ще се явите на практически изпит и последващо техническо интервю. Практическият изпит ще е под формата на решаване на няколко технически задачи в автоматизираната изпитна система SoftUni Judge. Също така ще преминете през техническо интервю, което е автоматизирано и можете да стартирате в удобно за вас време. Финално одобрените участници ще имат възможността да се запишат в програмата. Подробна информация за предстоящия изпит и техноческо интервю ще получите на по-късен етап.

 • Всички участници имат възможност да избират дали да участват изцяло присъствено (в сградата на СофтУни), изцяло дистанционно от разстояние или хибридно (комбинация между присъствено и дистанционно) в програмата.

 • Средната ангажираност в програмата е около 30-40 часа седмично в продължение на 4 месеца, като те са разпределени между работата по техническия проект и екипните срещи и участието в различни технически и Soft Skills трейнинги.

 • Програмата изисква от ваша страна пълна ангажираност от средно 30-40 часа седмично в продължение на 4 месеца. По тази причина в програмата ще бъдат приети участници, които имат готовността да се посветят изцяло на нея. Това изключва възможността за комбиниране на участието в програмата със странична заетост и ангажименти. Именно по този начин ще постигнете целта - да надградите своите познания и умения, така че да постигнете летящ кариерен старт.

 • След като преминете успешно процеса по кандидатстване в програмата (практически изпит и интервю), програмата ще бъде отворена за вас и ще имате възможност да се запишете напълно БЕЗПЛАТНО, като не дължите никаква такса за участие.

 • Участниците ще бъдат групирани в малки екипи от 5-6 човека. Всеки екип ще бъде направляван от опитен технически ръководител, който ще отделя индивидуално внимание на всеки участник. Още при старта ще бъде направено въведение в Bootcamp и подробно представяне на проекта, който ще се разработва. След като участниците се запознаят с основните процеси и стъпки, ще започнат обученията и работата по проекта.

SoftUni Bootcamp

Softuni Bootcamp

Краен срок за кандидатстване: 15 декември 2021 г.

Предимства на програмата
 • Персонално менторство от опитен Tech Lead

 • Работа по уеб проект в малък Scrum базиран екип

 • Придобиване на опит в реална работна среда

 • Използване на най-съвременните технологии

 • Технически и soft skills обучения

 • Персонално кариерно съдействие

SoftUni Bootcamp

Кандидатствай