Loading...

Моята успешна СофтУни история – Иван Ванелов и Георги Мирчев

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Моята успешна СофтУни история – Иван Ванелов и Георги Мирчев

Продължаваме да отразяваме успехите на бивши и настоящи студенти от вътрешната програма на СофтУни с Иван и Георги, които сега работят в Clarity International – компания, която предоставя digital learning услуги и sales tools на бизнеси от целия свят.

Въпреки, че сегашното им ежедневие вероятно не ги оставя да се замислят за миналото, ние успяхме да из зададем няколко въпроса относно цялото им преживяване в СофтУни. Ето какво ни разказаха те:

Разкажете ни за първата си среща със СофтУни.

Иван: Преди две години разбрах за академията от мой приятел. Тогава бях решил да кандидатствам за държавен университет, но поех риск и започнах обучението си в СофтУни. Две години по-късно, мисля че рискът е напълно оправдан!

Георги: Първата ми среща със СофтУни беше доста неочаквана и интересна. Казаха ми за Светлин Наков, който е направил академия по програмиране и реших да се запиша, за да видя какво представлява програмирането като цяло, преди СофтУни нямах представя какво е това нещо код и ми изглеждаше като ракетна наука. Но след няколко лекции започнах да се чувствам страхотно и разбрах, че съм на правилното място.


Каква беше най-голямата изненада, с която се сблъскахте?

Иван: За мен беше голяма а също така и приятна изненада, че преподавателите в академията са млади и енергични хора, a в същото време имат и богат опит с програмирането.

Георги: Най-голямата ми изненада беше колко е голям този свят, в който тепърва навлизах и как един живот не може да ти стигне да научиш всичко.

Другата ми изненада беше големия брой жадни за знания хора от всякакви възрасти, които търсят развитие и сменят сферата и начина си на живот за отрицателно време. Тази гъвкавост да бъдеш програмист, още повече ме привлече.


Разкажeте ни за най-скъпия си спомен от СофтУни.

Иван: СофтУни все още не е само спомен! Продължавам да записвам отворени курсове дори и след като завърших.

Георги: Най-скъпият ми спомен не е нещо конкретно, а екипните проекти като цяло и процесите, през които се минава, докато се достигне крайният резултат. В повечето случаи бях с екип от много готини и заредени хора, с които писахме доста код и много се забавлявахме.


С каква част от приятелите ти от СофтУни още поддържаш връзка?

Иван: По време на обучението си се запознах с едни от най-добрите си приятели! Дори с двама от тях живеем под един покрив! :)

Георги: Завързах много приятелства по време на обучението си и с по-голяма част от тях не спирам да поддържам връзка.


Какво ви липсва от СофтУни?

Иван: Приятелската атмосфера и разпускането с колегите след дълга лекция.

Георги: Липсва ми залата, препълнена с познати лица, с които да си поприказваш, да обмениш опит и знания и да си прекараш страхотно.


Какво бихте казали на кандидатстващите сега?

Иван: Да дават всичко от себе си и да не отстъпват пред трудностите, защото по време на обучението има много такива. Трудът и упоритостта винаги се отблагодаряват!

Георги: Бих казал на кандидатстващите сега да не се страхуват от нови технологии и от научаване на нови неща, защото в тази професия това е ежедневие. Пожелавам им да бъдат жадни за знания и да се развиват, защото спреш ли да се развиваш, спираш да съществуваш!

Ако искате и вие да споделите своята успешна СофтУни история, можете да направите това като се свържете с нас на georgi@softuni.bg :)