Loading...

Не пропускайте новият прием на програмата по софтуерно инженерство!

avatar Георги Кацаров 1 минута
Не пропускайте новият прием на програмата по софтуерно инженерство!

Програмата по Софтуерно инженерство на Софтуерния университет започва своя нов прием. Ето какво трябва да знаете, ако искате да поемете по пътя на софтуерното инженерство.

Какво представлява програмата по софтуерно инженерство?

Програмата по софтуерно инженерство ви предоставя възможност да се превърнете в junior web developer-и. За целта вие ще имате възможността да преминете пълноценно обучение, по време на което ще можете да придобиете всички умения, необходими за кариерен старт. За да бъдете приети в програмата по софтуерно инженерство вие трябва да преминете входен изпит, по време на който трябва да демонстрирате, че владеете някои основни концепции, които са от изключителна важност в света на програмирането.

Как мога да придобия тези знания, ако ги нямам?

Ако нямате тези умения Това изобщо не трябва да ви притеснява. Тя започва с безплатния курс Programming Basics, по време на който ще можете да научите всички неща, които са ви необходими за да минете входния изпит.

Как мога да кандидатствам за курса Programming Basics?

Всичко, което трябва да направите е да натиснете оранжевия бутон “Кандидатствай“ и да следвате стъпките. Кандидатстването е отворено до 28-ми март, 2019 г.

Кога ще се провеждат занятията?

Занятията започват на 6-ти април (събота), и ще се провеждат всеки уикенд, като лекциите ще бъдат в съботните дни, а в неделните ще имате възможност да упражнявате новия материал. Точния график на занятията зависи от програмния език, който ще изберете.

Какъв програмен език да избера?

В предстоящият курс Programming Basics ще имате възможност да избирате между следните три програмни езика – C# (си шарп), Java и Python. И трите са подходящи за начинаещи, като трябва да имате в предвид, че в курса Programming Basics вие няма да изучавате толкова особеностите на езика, колкото основни концепции и похвати в програмирането, като условни конструкции, цикли, както и комбинация от двете. Вие ще изучите тези концепции на езика, който изберете.

Какво представлява входния изпит?

Входния изпит който ви очаква след края на курса е платен, но той не е задължителен. Можете да се явите на него, само ако желаете да влезете в програмата по софтуерно инженерство. Ако вие не успеете да го издържите или желаете да се явите повторно за по-висока оценка – ще можете да направите това на следващо издание на изпита.

Кога ще разбера дали съм одобрен за безплатния курс?Не пропускайте най-добрата възможност да навлезете в света на програмирането, като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics. Очакваме ви!