Loading...

Защо трябва да започнете обучението си по програмиране още докато сте ученици?

avatar Анелия Терзиева 1 минута
Защо трябва да започнете обучението си по програмиране още докато сте ученици?

1. Ще ви помогне да придобиете нови знания

Рядкост е в основните училища да се преподават умения за програмиране, а то е изключително важно знание в днешно време, когато всичко се случва онлайн и огромна част от дейностите ни зависят от компютрите. Обучението по програмиране, ще ви даде разбирането за функционирането на компютрите и умението да ги управлявате. Ранното запознаване с основите на програмирането може да ви помогне да бъдете успешни в боравенето с технологии на по-късен етап от своята реализация.


2. Ще развиете математическо мислене


Математическото мислене е умението да мислим в структуриран и логически ред. Този тип мислене, много прилича на процеса при писане на код, където се мисли в последователни стъпки от действия. Това и процесът, чрез който машините изпълняват последователни действия, за да решат определен проблем. Софтуерните специалисти, програмистите, както и всички експерти с логически тип работа, ползват този начин на мислене. Математическото мислене ще ви помогне да развиете умението си да деконструирате проблемите, пред които сте изправени и да ги опростите до стъпки на действие. В този вид мислене има и елемент на абстракция, който ще ви помогне да развиете способността да използвате опита си при решаване на определени проблеми и да го пренесете към различни по естество предизвикателства.


3. Ще развиете креативност и гъвкавост на мисълта


Младите хора имат креативността и гъвкавостта на мисълта, които им позволяват да мислят нестандартно. Почти необятните възможности в програмирането и решаването на софтуерни проблеми, може да ви насърчи да мислите по нови начини.Програмирането е като разказването на история. Има обособено начало, развитие и край. Тези умения могат да ви помогнат да подобрите уменията си да пишете и да се изразявате в класната стая.


4. Ще ви помогне за бъдещата ви професионална реализация


Днешната генерация от млади хора ще трябва да бъде добре запозната с технологиите, ако иска да бъде конкурентна на пазара на труда. Ако сте ученици и не знаете как да програмирате, когато стигнете до професионална реализация, ще е еквивалентно на това да не знаете как да четете. Повечето съвременни професии изискват IT умения и основно ниво за работа с компютърни технологии. Освен това софтуерните специалисти имат изключително добри възможности за реализация и добро заплащане.


Запишете се за курса “Programming Basics for Students - септември 2017” и дайте старт на своето обучение по основи на програмирането. Запишете се още днес!