Loading...

7 причини да изберете Java за първия си програмен език, пред всеки друг

avatar Анелия Терзиева 1 минута
7 причини да изберете Java за първия си програмен език, пред всеки друг

Искате ли да стартирате своето обучение по програмиране? А чудите ли се, с кой програмен език да започнете? Нека ви кажем, защо Java е отличен кандидат за първия ви програмен език. 

1. Авторитет

Java е предпочитан за софтуерна разработка от много компании, включително големи корпорации. Това е и причината на пазара на труда да се търсят много специалисти с експертност с Java.

2. Представянe

За повече от 20 години живот и с приноса на хиляди софтуерни инженери, Java се е развила като солидна платформа, която има отлично представяне и бързина на изпълнение.

3. Ефективност

Богатството от улесняващи възможности и функционалности на езика, позволяват бързина на писане и ефективност при разработка на Java базирани платформи. Това прави работата с езика много по-лесно и оптимално решение за разработката на софтуер.

4. Преносимост

Java е известна със свойството си на “преносимост”. Веднъж компилиран до “byte-code”.class, Java сорс кода, може да бъде използван на всяка Java-поддържана платформа без модификации.

5. Гъвкавост

Java може да прави графика, десктоп графичен интерфейс, уеб интерфейс, бекенд - всякакви видове неща във всякакви видове среди. Широкият му обхват от възможности го прави почти универсален.

6. Пригодимост

Много корпоративни системи трябва да поддържат HTML, SQL и XML - Java има добра поддръжка за всички тези, които са вградени в платформата. Освен това Java позволява и ползването на външни библиотеки, които могат да направят това още по-лесно.

7. Много добра поддръжка

Java продължава да се развива и подобрява с всяка нова версия, което гарантира стабилността на езика.

Научете повече за професията Java програмист.

Изберете Java като първия си програмен език и започнете обучението си в курса “Programming Basics with Java - септември 2017”, който ще ви запознае с  неговите основи. Кандидатствайте още днес, присъствените места се изчерпват бързо!