Loading...

Софтуерният университет провежда безплатно обучение “Programming Basics” в цяла България

avatar Георги Кацаров 1 минута
Софтуерният университет провежда безплатно обучение “Programming Basics” в цяла България

Радваме се да обявим, че за пореден път стартираме един от най-мащабните ни проекти в цяла България! Този октомври отново ще се проведе безплатното обучение Programming Basics в 36 български града, като по този начин ще предостави възможност на хората от всички краища на страната да навлязат в света на програмирането по един интересен и достъпен начин.

Градовете, в които ще се проведе обучението са:
София, Асеновград,  Благоевград, Бургас, Ботевград, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, Троян, Ямбол, Хасково и Шумен.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи и неговата цел е да запознае възможно най-много желаещи с всички възможности, които светът на технологиите им предоставя. Чрез обучението „Programming Basics“ всеки курсист ще може сам да се докосне до професията на Софтуерния инженер и по един изцяло нов начин да изрази идеите си.

Обученията и в 36-те града в страната ще стартират на 6-ти октомври и ще продължат 2 месеца. Лекциите ще се провеждат всеки уикенд. Занятията от безплатния курс “Programming Basics” ще ви запознаят с основните термини, които са ви необходими, за да продължите в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет: променливи, типове данни, условни конструкции (if-else, switch-case и други), цикли (for-цикъл, while-цикъл, вложени цикли) и още много други. В края на курса ви очаква онлайн изпит, който е платен, но не е задължителен. Той е входящ за програмата по Софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

Технологията, която участниците в страната ще имат възможност да изучават е C#, а курсистите, които са от София, ще могат да избират между три технологии – C#, Java и Python.

Кандидатстването за обучението е вече отворено. Не пропускайте възможността да навлезете в света на програмирането по най-лесния начин като кандидатствате за безплатния курс „Programming Basics“ още днес от ТУК!