Loading...

СофтУни и æternity Ventures сключиха официално партньорство в сферата на блокчейн технологиите

avatar Георги Кацаров 1 минута
СофтУни и æternity Ventures сключиха официално партньорство в сферата на блокчейн технологиите

Партньорство в сферата на блокчейн технологиите сключиха СофтУни и блокчейн компанията æternity Ventures. Партньорството се изразява в подкрепа от æternity Ventures по отношение на образователните каузи на СофтУни по линия на блокчейн технологиите, като от компанията ще осигуряват стипендии на курсистите за безплатно образование, ще подпомагат обучителния процес, ще допринасят за развитието на учебния план или ще участват на различни семинари със собствени експерти.

Дългосрочните планове са да се открият нови възможности на пазара на труда в страната и на международно ниво. Партньорството между СофтУни и æternity Ventures символизира връзката между бизнеса и образованието и цели да създаде бъдещи предприемачи, новатори и програмисти, така че да отговори на нарастващото търсене на блокчейн разработчици.æternity Ventures е дъщерна компания на blockchain проекта æternity, която се занимава с бизнес партньорствата и предстоящия инкубатор за блокчейн проекти æternity Starfleet.

æternity е блокчейн 3.0 платформа за децентрализирани приложения, която има за основна цел да разреши проблемите свързани с мащабирането на блокчейн технологията. Основни предимства на платформата са големият брой на транзакции, които могат да бъдат извършвани паралелно, тяхната поверителност, интуитивните приложения, които работят и на мобилни устройства, и евтините за използване умни договори.Партньорството между СофтУни и æternity Ventures ще изиграе ключова роля в развитието на блокчейн екосистемата в България. Комбинацията между успешния образователен модел на СофтУни и солидния опит в блокчайн разработката, който притежава æternity Ventures, са предпоставка за едно наистина ползотворно партньорство, насочено към развитие на технологичната среда в България.“ – коментира Иван Ненков, CEO на SoftUni."Щастливи сме, че си партнираме със СофтУни за развитието на блокчейн екосистемата в България и по света. В момента има нарастваща нужда от експерти, които не само са обучени, но могат и да преподават основни познания за блокчейн технологиите. Целта на нашето партъорство е да направим това знание достъпно до все по-широк кръг от хора. През изминалата година стартирахме с поредица курсове за начинаещи, а сега целим да подпомогнем с обучени кадри проектите, който се изграждат по целия свят." - коментира Никола Стоянов, CEO на æternity Ventures