Loading...

Среща с големия победител на СофтУниада - Александър Кръстев

avatar Соня Аврамова 2 минути
Среща с големия победител на СофтУниада - Александър Кръстев

Приятели, броени часове остават до края на регистрацията за СофтУниада - модерната олимпиада по състезателно програмиране и уеб и софтуерна разработка! По този повод ви срещаме с безпрецедентния победител на СофтУниада, грабнал 2 пъти подред титлата СофтУниадец - Александър Кръстев. Тежи ли титлата, какви емоции е изпитал по време на състезанието и какво ще пожелае на бъдещите участници, разберете в интервюто: 

Как разбра за СофтУниада и какво те подтикна да се включиш? 

Не помня откъде разбрах, сигурно някой приятел ми е споделил. Ако не се лъжа, даже няколко учеха задочно в Софтуерния университет. Включих се, защото беше единственото състезание, за което бях чувал, че се оценява комбинацията от състезателно програмиране и работа по по-голям проект.

В каква категория се състезаваше?

И двете години се състезавах в категориите „Състезателно програмиране“ и „Уеб проекти“. Първата година се състезавах в групата под 16 години, а втората година в тази над 16, но в общото класиране, откъдето се определя наградата „СофтУниадец“, няма разделение по възраст.

Кой момент беше най-вълнуващ за теб – ако можеш да се пренесеш мислено обратно пак на СофтУниада 2016 г. и 2017 г.? 

Спомням си как през 2016 г. заедно с моя приятел Радослав Димитров се борехме за първото място в категория Състезателно програмиране. С него седяхме съвсем близо един до друг и имаше класиране на живо, което направи последните два часа от състезанието наистина вълнуващи за мен.

Какви са качествата, които смяташ, че те отведоха 2 пъти до финал и грабна голямата награда? 

Сравнително добър съм и в двете категории на СофтУниада, което се оказа рядко срещано умение.

Срещна ли нови приятели със сходни на твоите интереси?

Макар и да не съм се запознал с нови хора, по време и на двете СофтУниади беше весело, защото се срещнах с ненови приятели. С голяма част от тях се виждаме само по състезания, тъй като живеем в различни градове, затова СофтУниада е страхотна възможност да се срещнем.

Какво ще кажеш на всички, които все още се колебаят дали да се включат в една от двете категории (или и в двете) на СофтУниада 2018 г.?

Бих им препоръчал да се пробват, защото няма какво да губят. Ако се притесняват, че не познават никого (аз бих се), да навият някой приятел да дойде с тях.

Ако искате да изпитате тази атмосфера, включете се и вие за ТРЕТА поредна година в модерната IT олимпиада. Можете да избирате между категориите "Състезателно програмиране" и/или "Уеб/Софтуерна разработка". Очакват ви стотици награди, среща с жури от водещите IT компании, нови приятели, забавления с escape room, 3D принтиране, състезания с дронове, виртуална реалност с VR Box и още много изненади! Страхотното преживяване е гарантирано! 


Броени часове остават до края на регистрацията, побързайте и се запишете още сега от ТУК