Loading...

Кои са най-подходящите езици за програмиране при Android OS

avatar Георги Кацаров 1 минута
Кои са най-подходящите езици за програмиране при Android OS

През последните пет години индустрията на мобилните приложения постигна огромен напредък, като успя да промени начина по който бизнеса функционира в световен мащаб. Ето кои са най-значимите програмни езици за писане на Android приложения.

C++
Това е най-подходящия и „здрав“ програмен език, когато става дума за изграждане на мобилни приложения за Android и Windows. Изключително мощен програмен език, С++ позволява на мобилните приложения да бъдат разработвани практически за всяка цел и всяка платформа, която съществува. Може да не е най-подходящия избор за начинаещи програмисти, но е доминирал програмния свят далеч, преди появата на смартфоните.

C# и Xamarin
Един от най-подходящите езици за разработка както на декстоп, така и на мобилни приложения. Език, подходящ и за начинаещи програмисти. Език, който е доста търсен в IT сферата. За по-висока функционалност обаче е редно да се комбинира с Xamarin. Ако сте начинаещ програмист, да поемете по пътя на Xamarin, отколкото на конвенционалния процес на учене, всъщност ще ви възнагради с умения за разработка на приложения за повече от една платформа, като това няма да повлияе на тяхната функционалност.

Java
Най-популярният програмен език за изминалата година и един от най-популярните програмни езици за всички времена – Java, е подходящ и за разработка на Android приложения, като в тази сфера той отново е един от най-удобните и подходящи езици. Java предлага и изключително гъвкав код, а при мобилната разработка гъвкавостта е от огромно значение, когато иде реч за преизползване на код и ъпдейт на софтуера. Въпреки, че не е много полезен при iOS разработката, Java в същото време е изключително удобен при създаването на cross-платформени приложения, които предполагат и поддръжка на Android. Въпреки, че Android е изграден върху Linux kernel и е написан главно на “C”, Android SDK използва Java езика като база, върху която са изградени почти всички Android приложения.

Ако и вие искате да се научите да разработвате Android приложения с Java, запишете курса „Android development“, като кликнете ТУК!