5 ключови предимства на DevOps

5 ключови предимства на DevOps

avatar Georgi Durankiev 1 минута
5 ключови предимства на DevOps

След като напоследък DevOps нашумя като движение в софтуерната разработка , много от нас започват да се питат „защо?“. Истината е, че отговорът на този въпрос е изключително семпъл – DevOps ви позволява да свършите повече работа с по-малко стрес и да създавате по-надеждни и стабилни продукти. Но казано толкова накратко, истинското значение зад тези думи се губи. Точно затова искаме да ви запознаем с няколко предимства на внедряването на практиките и във вашия екип:

5. Гъвкавост между екипите

Поради естеството на DevOps практиките, въвеждането им води до т.нар. „полинация“ – хора от различните екипи, включени в разработката научават как да поемат част от нещата, които другите екипи изпълняват при нужда. Това ви позволява по-голяма гъвкавост и по-малко забавяния.

4. По-голяма ефективност

Тъй като DevOps се гради на lean практики, целта на методологията отчасти е и да намали загубата на ресурси или неефективното им използване, което засилва ефективността на всяко едно звено от разработката.

3. По-голяма стойност за потребителите ви

За да поддържа позицията си, вашият продукт трябва да остане релевантен в един бързо променящ се свят. Внедряването на DevOps ви позволява да се справяте с кратки, бързи и сложни цикли на разработка на нова функционалност, което дава на потребителите ви огромна стойност чрез постоянни обновления.

2. Подобрена надеждност на услугите ви

Надеждността на продукта или услугата ви се определя от две основни неща – липсата на грешки и постоянство в наличността ѝ. Чрез бързата обратна връзка между потребители и екипи и бързите итерации на поправяне на грешки и пускане на обновления, дефицити в наличността или изправността на софтуера ви се отстраняват много по-бързо.

1. Подобрено качество на услугите ви

Всички споменати до тук аспекти на приноса, който DevOps може да има към вашия продукт ви дават един богат набор от предимства пред конкурентите. Освен това, обаче, те ви дават и предимството на това да работите с по-продуктивен и сплотен екип, позволявайки ви да отдавате достатъчно фокус на задачите, които го изискват.

Още днес имате шанс да усъвършенствате уменията си с новото ни обучение Linux for DevOps – юни 2017. То има за цел да ви даде умения за разработка посредством DevOps практиките в Linux среда и ще започне на 6-ти юни.

Побързайте и се запишете още днес, местата се изчерпват бързо!