Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
slupov avatar slupov 3 Точки

Programming Fundamentals OOP exercises - 05.Book Library

Здравейте , търся помощ със следната задача. Тестът от условието и всеки друг, който си измисля работят, но judge не ми дава повече от 33/100 като всички други са incorrect. Някой бъг хънтър ? :) 

http://pastebin.com/WPJdtHqZ

Тагове:
0
Programming Fundamentals 09/06/2016 18:10:47
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

И аз ще помоля някой да даде решение, или да обясни малко. Пробвах 3-4 решения и се взимам по 50 точки(2,3,4 тест ми дава грешен отговор, а като си тествам всичко изглежда ок). Ето едно от решенията.

0
Svetoslav.Gadzhanov avatar Svetoslav.Gadzhanov 10 Точки

Като цяло подходът към задачата е малко странен (аз лично следвах инструкциите в условието, относно дефинирането на Library), но в това няма нищо лошо, стига да работи правилно.

Имах същия проблем. При принтиратето трябва да форматираш цената Console.WriteLine("{0} -> {1:f2}",item.Name,item.Price). Поне при мен сработи и получих 100/100.

 

2
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

Да и при мен сработи, благодаря ти много! Ами и аз отначало се мичих да я реша класически, но след като не успях да взема точки реших да импповизирам. Пробвах доста вариянти, речници, с класове , без класове. Абе кой да се сети да форматира? Иначе точно в тази задача от класа Library не виждам смисъл и си счупих ръцете да се чудя как да го ползвам. Благодаря отново и успех на изпита!

0
Svetoslav.Gadzhanov avatar Svetoslav.Gadzhanov 10 Точки

Съгласен съм, че класът е малко излишен. И аз тествах с всякакви варианти преди да стигна до формата.

Радвам се, че съм помогнал. Успех и на теб.

0
09/06/2016 19:02:23