Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Blueyes88 avatar Blueyes88 9 Точки

Проблем с преинсталация на Windows 7

Здравейте,вчера си ъпгрейднах windows 10, но големи батаци ми направи. След като се ъпгрейдна Локалния ми Диск D: , където ми е цялата информация снимки,музика и пр. не може да се отвори трябва първо да се форматирал . След което отидох в Disk Management и видях че е в RAW File System a не в NTFS . Реших да си  преинсталирам отново Windows 7 и да не се занимавам с тая 10-ка. Всичко добре , но след първия рестарт на преинсталацията ми изписва това на монитора : 

 .

Тагове:
0
Хардуер
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Опита ли да влезнеш през safe mode, или въобще не стига до там? Между другото, ако нищо не става можеш да закачиш твоя хард на друго PC  и от там да си прехвърлиш нещата преди да реинсталнеш windows-а..

0
10/06/2016 10:45:51
Blueyes88 avatar Blueyes88 9 Точки

Aми не като го включа веднага излиза това за nvidia boot agent . В момента нямам вариант да го закача на друг компютър. Вече съм ги прежалила файловете искам само да си стане преинсталацията .

0
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Изписва ти "...check cable", което ми говори, че има възможност boot order-a да ти е объркан нещо. Направила ли си го да ти стартира със cd/dvd и на второ място hdd?
Освен това може да пробваш да махнеш cmos батерията и да я сложиш отново - при мен често действа :)

0
10/06/2016 13:27:55
Alex0101 avatar Alex0101 375 Точки

Дава ти boot faulire, което занечи, че не ти разпознава доска, от който бутваш. Сещо така, след като стартира 10-та трябваше просто да ролбекнеш. много ме притесняма, че не си наясно какво си пипал в дикс мениджъра.

Като за начало, буутни през друг диск или през флашка  да видим даби захапва и какви дискове вижда. 

0
koksibg avatar koksibg 894 Точки

Има значение в какъв режим ще инсталираш ОС - за по новите компютри с процесори от i - поколението е препоръчително - да не кажа задължително да е на ACHI режим, а ако е на някои със по-стари процесори от сорта на Core 2 Duo или Dual Core или на накои от по - старите Pentium-и. Т.е. намери в BIOS-а SATA CONFIGURATION - трябва да е на IDE режим ако е на компютър или лаптоп с процесор по-нисък от i-серията(Core 2 Duo,за Pentiun процесорите е по-добре да е в Compatible или Legacy(не всички ОС поддържат този режим)).В по-новите компютри(лаптопи) SATA контролера трябва да е настроен - при при процесорите от  i-поколенията на ACHI.Но ако все пак SATA контролера неразпознава HDD, смени SATA режима от ACHI  на IDE (по-стария вариант) режим и мисля, че всичко ще е наред - стига хардиска ти да не е дефектен(ако е свързан правилно-хардуерно-ако е свързан захр. кабел на харддиска и съотв. е свързан и интерфейсния кабел - SATA кабела ).

0
koksibg avatar koksibg 894 Точки

И още нещо - Виж приоритетите на бутващите устройства.

0
koksibg avatar koksibg 894 Точки

Иначе Win 10 особено след последни ъпдейт е мн. добра( е според мен де - Всеки си има свои виждания по въпроса).

0
rado84 avatar rado84 1 Точки

Една от причините да се случват подобни неща е тази, че от Майкрософт решиха, че Windows може да се ъпгрейдне по възможно най-глупавия начин - преименуване от Windows на Windows.old, създавайки по този начин две инсталации на Windows, което пък от своя страна създава редица други грешки и проблеми, като например описания в тази тема, а също битка между драйверите.

Виждам, че никой не се е сетил да ти каже да мушнеш диск с Уиндоус и от сетъпа да избереш "рипеър стартъп". Я стане, я не, но от опит глава не боли, а и пренаписването на буут сектора отнема милимундри от секундата.

-1
Blueyes88 avatar Blueyes88 9 Точки

Стана преинсталацията , но си загубих целия локален диск D: . Има ли някакъв начин с някаква програма поне част от нещата да си ги върна .  Вече съжалявам че си прецаках така компа с тази 10 - ка . На лаптопа нямах никакъв проблем с ъпгрейдването . Всичко си седеше на мястото . А тука хоп няма нищо в D:

0
Rado_tornado avatar Rado_tornado 8 Точки

Аз използвам програмата Recuva за връщане на изтрити файлове. Безплатна е :) 

0
Bu7eRs avatar Bu7eRs 3 Точки

Много си избързал. Проблема можеше да се оправи без да си прецакваш D-то :) има едно Tool-че което маха досадното мрънкащо прозорче за уиндоус 10 с 2 клика http://www.filedropper.com/disable-gwx-in-windows :)

-1