Задача - Programming Fundamentals [01. SoftUni-Airline]
Хора яко съм затънал,не мърдам на никъде,моля дайте съвет,защото зацепих до тук и това е...
Хора яко съм затънал,не мърдам на никъде,моля дайте съвет,защото зацепих до тук и това е...
Проверките и изчисленията трябва да са ти в цикъл за всеки един от входовете n даже го пишеше в условието.
Здравей.
Незнам дали си разбрал условието. Целия този код трябва да го вкараш в цикъл. Първия ред ти показва колко пъти да въртиш цикъла. И след всеки полет (цикъл) принтираш инфо за печалба/загуба. Само накрая извън цикъла ще принтираш средните стойности който се искат в условието. В този вид обаче задачата ти е недовършена.
Да, но не мога да се сетя как да го напиша тоя цикъл пробвах,но не стана... и затова реших да питам за помощ...
Правиш цикъл от 0 до броя полети вътре четеш всички входни данни парсваш ги правиш формулите, калкулацийте и проверките, след това принтираш overall и average извън цикъла, за да не се повтаря, като изнасяш допълнителни променливи извън for цикъла и ги ползваш вътре, нали знаеш че е най лесно да ти дадем кода и да го пейстнеш в Judge, но идеята е да ти помогнем да си оправиш задачата, за да не е на готово.
Да благодаря :)
Здравейте колеги, имам проблем със следната задача. Минават ми всички нулеви тестове и ми дава 20/100. Не мога да разбера къде е проблема. Това ми е решението: Тук