Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
rado84 avatar rado84 1 Точки

Програма за мързеливо търсене в определен сайт чрез Гугъл

С Windows Forms си направих едно приложение, което като му въведа текст, го използва като критерий за търсене и в добавка задава на гугъл да търси в определен сайт. И като цяло работи, само че по неясни причини при отварянето на прозорец в браузъра трябва лично да натисна Enter от клавиатурата, иначе Гугъл не започва търсенето. И това е по-големият проблем: как да накарам Гугъл да възприеме търсенето все едно съм му натиснал Enter?

А по-малкият проблем е, че зададох икона на приложението, но като направя шорткът на десктопа, той не ползва зададената икона и казва, че файлът не съдържал икони. Не че съм примрял за иконата, де, ама ми е интересно защо не открива икона.

http://pastebin.com/caJi5AM7

А, и още нещо: натискането на Enter в самата програма не се възприема като натискане на бутона, както е в нормалните програми. Ако може и за това да помогнете.

0
Programming Basics 16/06/2016 17:09:21
sider.topalov avatar sider.topalov 38 Точки

Здравей, не съм много сигурен, но защо не се опиташ да го подадеш като url директно в браузъра така ще си спестиш проблема с ентера? Успех

0
rado84 avatar rado84 1 Точки

Защото искам входа от текстовата кутийка на програмата да се използва като критерий за търсене и този вход няма винаги да е един и същ.

Едит: Поиграх си доста, докато открия как да стане и то накрая се оказа, че просто трябвало да декларирам една променлива в бутона и нещата сработиха. Сега остана да разбера как да накарам програмата да третира клавиша Enter все едно съм натиснал бутона с мишката.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
      string input = textBox1.Text;
      Process.Start("www.google.bg/#newwindow=1&q=" + input + " site:csharp-examples.net");   
    }

 

-1
YaneZ avatar YaneZ 33 Точки

Здравей! Като видях, че темата е свързана с google реших да постна линк с малко магиики относно трсенето в Google. С времето все повече се убеждавам, че всеки един добър програмист трябва да знае правилния начин за търсене на какво и да било в google. Ето и линка с магииките, има интересни неща, дано да ви е от полза: https://support.google.com/websearch/answer/134479?hl=en

-1
rado84 avatar rado84 1 Точки

Тия неща ги знам отдавна. А темата няма нищо общо с това, което си постнал. Темата беше за програма, която търси в Гугъл и в други сайтове ЧРЕЗ Гугъл. И в крайна сметка ѝ направих версия 3, която работи точно както искам и ще ѝ добавям нови сайтове, когато се наложи.

0