Програма за мързеливо търсене в определен сайт чрез Гугъл
С Windows Forms си направих едно приложение, което като му въведа текст, го използва като критерий за търсене и в добавка задава на гугъл да търси в определен сайт. И като цяло работи, само че по неясни причини при отварянето на прозорец в браузъра трябва лично да натисна Enter от клавиатурата, иначе Гугъл не започва търсенето. И това е по-големият проблем: как да накарам Гугъл да възприеме търсенето все едно съм му натиснал Enter?
А по-малкият проблем е, че зададох икона на приложението, но като направя шорткът на десктопа, той не ползва зададената икона и казва, че файлът не съдържал икони. Не че съм примрял за иконата, де, ама ми е интересно защо не открива икона.
А, и още нещо: натискането на Enter в самата програма не се възприема като натискане на бутона, както е в нормалните програми. Ако може и за това да помогнете.
Защото искам входа от текстовата кутийка на програмата да се използва като критерий за търсене и този вход няма винаги да е един и същ.
Едит: Поиграх си доста, докато открия как да стане и то накрая се оказа, че просто трябвало да декларирам една променлива в бутона и нещата сработиха. Сега остана да разбера как да накарам програмата да третира клавиша Enter все едно съм натиснал бутона с мишката.