Javascript BASICS!
Само аз ли не разбрах нищо днес от лекциите и като цяло за пръв път нищо не разбирам ?
Само аз ли не разбрах нищо днес от лекциите и като цяло за пръв път нищо не разбирам ?
Спокойно не си само ти аз лично гледам от предните инстанции на JavaScript за да мога да разбера нещо преди упражнението.
Като цяло някой неща се разбраха ,но много набързо се мина през целия материал, както и през HTML и CSS,но ще свикваме сами да търсим има google.
Успех
Изглежда не само при теб е така ! Аз също почти нищо не разбрах от тази лекция.. Започнах да гледам стари лекции от миналата година за да вдена поне малко за какво иде реч ! То верно има google ,но ако ще учим от там по-добре онлайн да минем :)
Идеята на курса Софтуерни Технологии е кривата на учене да е почти права. Т.е. просто да се запознаете отгоре-отгоре с технологиите и технологичните стекове около четирите ни професии. Не очакваме да сте разбрали повечето неща, а по-скоро да проявите интерес към някоя от технологиите, след като минете и през четирите.
JavaScript ще се преподава по-обширно след края на този модул.
По принцип си абсолютно прав, но каквато и професия да изберем така или иначе Java Script трябва да го научим.
За мен лично колкото по-скоро почна да вдявам нещата с този език, толкова по-добре. Или поне да си изградя някаква основа
над която да надграждам. За щастие от слайдовете лека-полека на моменти имам някакви проблясъци, но не ми остана повече
време да се подготвя за упражненията за утре, но колкото толкова.
Въобще не си само ти. Не знам какво се очаква от нас да знаем в края на курса, както и какво трябва да можем за да направим "отборния проект"... Може би пък ние да сме единствените, които не са се родили научени.
Тук възникват два нови въпроса:
1. Ще успеем ли да се справим с блога само с тези знания ...
2. Ако изберем език, различен от c#, ще започнем ли да го изучаваме от най-елементарните неща, както при C# ?
Да, има fundamentals курсове по JavaScript и PHP. Общо взето две да-та :)
Благодаря за обратната връзка :)
Смея да твърдя, че това са доста добри и бързи туториали относно JavaScript. До голяма степен преминават през наученото в курсовете по C# до момента (променливи, логически конструкции, цикли, обекти и някои нови неща, предимно свързани с HTML). Като цяло не са дълги - 2 часа, така че ако искаш малко по-широка основа, на която да стъпиш за сегашния курс, ти препоръчвам да ги погледнеш. Успех !
Наистина бая трудно е да се разбере технолоията с няколко слайда и няколко задачи, в които копираме само решението. Но аз мисля, че намерих донякъде решението на проблема, попаднах на онлайн курсове от codecademy, в които има голям обем информация и е обяснено с примери:
1. HTML & CSS - https://www.codecademy.com/learn/web
2. JavaScript - https://www.codecademy.com/learn/javascript
Според мене, каквато и технология да изберем да правим блога (или като цяло да се занимаваме с web), няма начин някъде да не ползваш html и css, защото те все пак са дизайна на сайта. Да се надяваме на базите данни да се наблегне повече.
You must unlearn what you have learned казал master Yoda водейки пъвата лекция по JavaScript.Моят съвет колеги е на дъбайте много много сега, тъй или иначе има цял модул по JS. Според мене, най-важното е разликате между език за интепретиране(скриптов) и такъв, който се компилира, скоуп на променливите, кое е примитивен тип данни и това, че всичко останало е обек, а обекта си е просто поредица от двойки ключ стойност. Има сходство в основният синтаксис със C# или java и тонове разлика за която има отделен модул и години работа :D. В крайна сметка е само за информация, за какво иде реч нататък + имате могъщ съюзник и той се казва WebStorm. След няколко стотин мъчителни реда код, почва да се проясняват нещата. Така, че спокойно, пръвият сблъсък със този език е така и само писането, псуването и бирата помагат