Loading...
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

Конвентиране от int в double ?

Здравейте!

В една задачка срещнах доста гаден проблем..

имам 4 променливи, 3 са int и една double (по условие е така!) и когато умножавам int с double ми дава проблем че не може да го извършиии... някакви идеи как да го оправя ?

Тагове:
1
Programming Basics
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки

Предполагам резултата ти се иска да бъде дробно число. Най - лесното решение е :

double result = (double)intVar * doubleVar;

Другият вариант (по-малко вероятен) е да се иска целочислен резултат, в случая това ще ти свърши работа:

int result = intVar * (int)doubleVar;

За да преобразуваш един тип число в друг се използва така нареченото "кастване"  - пред променливата която искаш да разглеждаш като различен тип слагаш скоби и в тях изписваш този тип, който ти е необходим.

2
double result = (double)intVar * doubleVar;

това къде трябва да го метна и да го форматирам ?  Ето ги 4-те променливи , искам по надолу в задачата като умножа p1 * h и p2 * h да ми е валидно :)

var v = double.Parse(Console.ReadLine());
            var p1 = double.Parse(Console.ReadLine());
            var p2 = double.Parse(Console.ReadLine());
            var h = int.Parse(Console.ReadLine());

0

ето и по точно :) ако можеш да ми го преобразуваш направо ще съм ти много благодарен!

var v = double.Parse(Console.ReadLine());
var p1 = double.Parse(Console.ReadLine());
var p2 = double.Parse(Console.ReadLine());

var h = int.Parse(Console.ReadLine());

p1 = p1 * h; 
p2 = p2 * h;

0
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки

Вземи обърни малко внимание когато ви говорят как да си именовате променливите, v, p1, p2 и h нищо не ми говорят......

Иначе да дават ти се 3 цели и 1 дробно число ....

int poolValue = int.Parse(Console.ReadLine());
int pipe1 = int.Parse(Console.ReadLine());
int pipe2 = int.Parse(Console.ReadLine());
double hours = double.Parse(Console.ReadLine());

double pipe1Fill = (pipe1 * hours);  
double pipe2Fill = (pipe2 * hours);
double totalFill = pipe1Fill + pipe2Fill;

това е половината решение, останалото си го измисли сам

0
21/06/2016 20:05:46
Losko avatar Losko 69 Точки

А може ли направо да кажеш коя е задачата да и видим условието.

0

тя е много дълга, тръби в басейн се казва

0
Losko avatar Losko 69 Точки

По условие не се казва, че трябва да са int. А само, че ще получиш "Цяло число". Би трябвало всички да са ти double на входа и да нямаш проблеми с judge.

0
rado84 avatar rado84 1 Точки

Задай си всичките променливи да са double. На double можеш да му подадеш int и ще работи, но обратното не можеш.

-1
gabi.ivanova avatar gabi.ivanova 370 Точки

Колега, ще те помоля да пускаш само по една тема за един и същи въпрос.

Благодаря.

0
22/06/2016 12:57:07
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.