Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Ivan_Pashkulev avatar Ivan_Pashkulev 20 Точки

OOP Basic Exercises - Problem 8. Pokemon Trainer

Вече 2 часа цикля над тази задача и не мога да разбера защо 3 теста не минават. Не минава и 3ти нулев тест, който го нямаме в условието на задачата за да го тествам, а по странното е че дава ексепшъни за излизане на граници от масив, което според мен значи че има някакъв невалиден вход за който не е упоменато в условието. Ето го кода ми:

https://github.com/pashkulev/JavaFundamentalsExams/blob/master/PokemonTrainer.java

Помогнете моля......

0
Java Advanced
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки

Най -вероятно не минават защото се опитваш да променяш стойности в foreach цикъл, който по принцип е read-only(else-a , който започва на 49 ред).

Освен това тези стойности които променяш са в отделно множество, което после пропускаш да присвоиш към текущия треньор (с други думи вземаш(копираш) му покемоните, слагаш ги на масата и ги разглеждаш, когато ги разгледаш ако няма от типа който търси им биеш по 2 шамара (10 хп) и толкова - неговите покемони са си същите, непроменени, а ти оставаш с едни пребити покемони на масата пред теб ).

И пак идва проблема с foreach-a който е read-only. Друг проблем е че осен списъците и масивите, не можеш да обхождаш по индекс останалите колекции.

Прилагам ти моето решение ( на C# ), в което използвам списък: http://pastebin.com/1kFTEWR8

1
Ivan_Pashkulev avatar Ivan_Pashkulev 20 Точки

Благодаря ти, стана със списък:))

0