Problem 10. FamilyTree***
Тази задача я започнах по обяд и изкарах цял ден с нея:))) Вече е 12ч и минават само нулевите тестове. Ужасна работа. Ще съм благодарен ако някой ми даде насоки. Най-вероятно има някакви изненади на входа, за които не подозирам и регексите не го хващат. Доста завъртяна задача, истинско предизвикателство! Ето го и моето решение за 0 точки:))
https://github.com/pashkulev/JavaFundamentalsExams/blob/master/FamilyTree.java
P.S. Задачата вече дава 100 точки. Причината беше точно това, което предполагах - изненади при входните данни. Цялата останала логика си работеше перфектно. Оказа се че в имената може да има и цифри, което обаче по никакъв начин не е упоменато в условието. И така около 10 дни след като реших задачата, колегата Пламен Койнов ме светна за тази "малка" подробност с цифрите и просто трябваше да променя стандартния регекс за име - [A-Z][a-z]+ със този \\w+......... и познайте, от раз 100 точки.
Благодаря на всички, които се включиха по темата и бих искал да призова организаторите на курса като ни дават задачи за домашни, да се постараят да описват по-добре условията и да ги тестват предварително, а за по-трудните задачи задължително да има constraints.