Проблем при изпълнение на програма в WebStorm
Здравейте колеги,
От известно време се опитвам да напиша упражненията от JavaScript Basics. Първите няколко задачи ги писах директно в judge, но впоследствие нуждата от Auto Complete стана прекалено голяма и реших да продължа в WebStorm. Проблемът е, че независимо от кода,
при изпълнение ми дава следната грешка : SyntaxError: Unexpected identifier. Грешката е винаги предизвикана от реда под декларирането на функцията.
Ето кода на една от задачите ( 8. Print Numbers in Reversed Order ):
function reverseOrder(lines) {
let result = "";
for(let i in lines){
result += lines[lines.length-i - 1] + "\n";
}
return result;
}
reverseOrder("10 15 20");
Тук грешката е : " let result = "";
^^^^^^
SyntaxError: Unexpected identifier "
Решението работи в judge и дава пълния брой точки.
Молбата ми е, ако на някой му се е случвало това или пък има идея затова как да се оправи, да сподели решението си.
Пак дава същата грешка. Само, че този път е: " let arr1 = [];
^^^^
SyntaxError: Unexpected identifier "
Което ме кара да мисля, че проблема е в WebStorm. Но в google не намерих някой с подобен проблем (и следователно решение).
Иначе за дебъгването, трябва да сложиш един breakpoint и да цъкнеш на debug. Обикалянето мисля, че си е като във Visual Studio.
Явно node js не мога да подкарам .Може ли да ми дадеш настройките стъпка по стъпка.
Еми честно казано, единствено по настройките, смених версията на JavaScript от ECMAScript 5.1 на ECMAScript 6. (File -> Settngs -> Languages & Frameworks -> JavaScript -> JavaScript Language Version = ECMAScript 6).
Надявам се това да ти помогне.