Домашни
Привет! Тъй като домашните взимат малък процент от оценката накрая, искам да попитам възможно ли е без да са предадени всички домашни пак да се получат всичките възможни кредити от курса?
Привет! Тъй като домашните взимат малък процент от оценката накрая, искам да попитам възможно ли е без да са предадени всички домашни пак да се получат всичките възможни кредити от курса?
На практика е напълно възможно колега. Нали взимаме пълен брой кредити при оценка над 5.00. Тоест ако крайният изпит е 90% от оценката, при оценка 6.00 би трябвало да имаш крайна оценка 5.40, дори и да нямаш други бонус точки.
Това е относително много, ако имаш бонус точки от форума и нямаш домашни може би, ще се компенсират точките, но според мен най-добре да си пишеш колкото можеш домашните, дори и всичките да не успееш, колкото можеше толкова. Пък и тук можеш да попиташ, за някоя задача като закъсаш, винаги ще се намери някой да ти удари едно рамо.
Колега давай всичко от себе си! Аз лично в момента разполагам с изключително малко време и гледам да наваксвам и на двете места, като срок за домашни не съм пропускал до сега!
Старанието му е майката, в крайна сметка, чрез правене ще научиш повече от просто гледане на видеа!
Лека вечер!
Най добре е да отделяш по един час сутрин и по един час вечер на домашните. Така не се усеща времето а пък задачите въвят и деня ти е свободен за нетоложимите задължения.
Доколкото знам домашните са 10% от този курс и е хубаво да ги правиш за да се запознаеш с различните технологии и да добиеш добра обща култура, но ако вече си решила с коя технология ще се занимаваш и не ти се губи време може да започнеш да се подготвяш за крайният изпит, който е 90% от оценката и би трябвало да е достатъчен за пълните кредити от курса. Разбира се още не е ясно какво ще се изисква на изпита, но доколкото знам ще е блок или сайт съдържащ това, което ни проподават.
То дори няма да е изпит, както обясняваха в началото (има го и в заданието) сайта който трябва да правим е минимум 3 страници + още страници, колкото е броя на членовете на екипа. В крайна сметка е добре, според мен, човек да пробва от всичко по малко и сам да прецени, кое му допада най-много (лошото е, че трудните и добре платените платформи са накрая оставени...)
Лека вечер!
"трудните и добре платените платформи са накрая оставени..."?
JavaScript не е ли най-разпространен и също се заплаща добре за познания по него? Искаш да кажеш, че C# и JAVA са по-добре платени, така ли?
Странно защо никой не споменава PHP
Здрасти !
Не мисля, че ще получиш всички точки , понеже при присъствено обучение за родовното предаване на домашни дават до 10%, а ако не си ги пишеш и предаваш на време може да те преместят в он-лайн обучение.
А ако си он-лайне обучение мисля, че нямаше голямо значение , понеже почти всички точки накрая ти зависят от изпита.
bardjo Тук не съм съгласен, няма как да те преместят от редовна в онлайн форма на оучение, това се отнася само за входния курс. В него не се задължават онлайн студентите да пишат домашни, но тук вече са задължителни, без значение каква форма на обучение си !
Ми по датата на въпроса предположих че е за входния курс, моя грешка.
Да това се отнася само за входния по нататък домашните са задължителни и имат значение за краината оценка
На мен ми е интересно друго, като ги качваме в инстанцията на курса, някой проверява ли ги или просто си стоят там?
Защото няма опция тип "оцени другарче", пък е добре все пак да получаваме някаква обратна връзка.
Домашните в Judge се проверяват автоматично, а тези който пращаме под формата на zip, казаха че за този курс те ще ни ги проверяват а не ние помежду си.
Виждам че домашните не ми излизат в сайта на СофтУни,. това проблем ли е ,. или е достатъчно да ги има в Judge системата
Достатъчно е да ги събмитваш в judge.
Сигурен ли си, че с оценка 5.00 и нагоре се взима пълния брой кредити?
Сега не мога да намеря къде точно го пише черно на бяло, но е така. При оценка над 5.00 взимаш сертификат, както и пълният брой кредити. Ето тук пише за сертификата -> link.