Creating a Blog/Book Library with HTML5, JavaScript and Kinvey
Здравейте,
Пиша понеже имам няколко въпроса по последното домашно.
1) Факта, че има два проекта (блогът и библиотеката), означава ли че трябва да изберем или да направим и двете?
2) Втората част от библиотеката изисква даване на функционалност за коментари. В самото условие, където се изреждат изисквания за "уебсайта" са израдени няколко, но коментарите липсват. Също така във workshop-а и lab-a никой не споменава въпросните коментари. Това означава ли, че те са допълнително или са част от задължителното условие?
3) Ще може ли някакво по-детайлно описание за коментарите , защото изисква неща като вмъкване на обекти в Kinvey и др. ?
4) Ако трябва сами да си пишем по точките в текстовия файл за коментарите, това ли ще се изисква като ниво на разбиране за отборния проект накрая, тъй като всички останали задачи бяха изписани ?
Благодаря ви предварително!
Поздрави,
Бойко Недялков
Благодаря много за отговора. За жалост обаче системата за точи във форума не ми бачка и не мога да UpVote-на...
А как трябва да се добавят коментарите като елементи в DOM-дървото? Упътването казва да добавим един <td colspan="3"> елемент, в който да ги поместим, като за всеки коментар да отделим по два <div> елемента. Само че не знаем колко на брой са коментарите, така че предлолагаeмо това трябва да се свърши с цикъл: for (let comment in book.comments) {}. И по всичко личи, че това трябва да се направи след като сме append-нали новия ред към booksTable - иначе би създало толкова нови редове в таблицата, колкото са коментарите за съответната книга, а не един, както е по условие.
Само че вече като не сме стъпили на booksTable.append как трябва да вържем <div> елементите? Не ми е ясно какъв е синтаксисът да извикаме от booksTable последния ред, който сме добавили преди малко, за да можем да append-нем <div>-овете в тялото на цикъла.
EDIT: пробвах да задам клас на новия елемент за коментарите посредством .addClass(). Но когато по-късно се опитах да добавя <div>-овете посредством:
$(".newClass").append(
$('<div>').text(comment.author),
$('<div>).text(comment.commentText)
);
... не се получи нищо. Новият ред за коментарите излиза в таблицата и класът е зададен на правилното място, защото CSS-ът за него работи и го оцветява според очакванията, но коментари вътре няма.
Ако пък разпиша <div>-овете без да ги append-вам към <td> елемента, те просто се появяват след него.
Три часа Google-вах как се вкарват динамично <dil>-ове вътре в елемент от таблица, но все още не мога да разбера как става :)
При мен "Блог-Скелет" когато го пусна ми излиза празна страница , не прилича на това от видеото с всичките му бутони и т.н. ? Не трябва ли да е готово в "Блог-Скелетът" , или трябва да използваме това което сме писали по рано ??