Рутер, помощ за избор
Здравейте, обръщам се с молба за споделяне на информация относто добър и надежден рутер.
Моя нещо сгъна и сега се нуждая от нов. Ще се радвам да споделите опит и наблюдения.
Благодаря !
Здравейте, обръщам се с молба за споделяне на информация относто добър и надежден рутер.
Моя нещо сгъна и сега се нуждая от нов. Ще се радвам да споделите опит и наблюдения.
Благодаря !
Здравей,
кажи какъв ти е бюджета и колко машини ще се закачат на рутера.
Ако е за вкъщи и примерно ще се ползва от 3 лаптопа и 3 телефона един TP-Link за 30-тина лева, ще ти всърши идеална работа.
Ако ти се дават пари Linksys-ите (от 70 до 300лв) са от най-добрите решения.
В общежитието 4 ма ползваме един TP-Link за 30 лв (1 настолен + 3 wi-fi). Първоначално беше голямо дърво, но съквартиранта го прейнсталира и в момента нямаме никакви проблеми с ползването. Ако не е напълно умрал твоя опитай да го прейнсталираш или някой, който може помоли. Не губиш нищо ако пробваш.
Само да кажа оше нещо. Понякога, Ipad,Iphone и другите Ishi....tni (не искам да засегна никой :) ), правят проблеми с TP-Link-овете и с други които ползват Atheros чипове. Проблема е примерно, в facebook не се зареждат картинки, аватари и т.н. Като се сложи DD-WRT се фиксфа и пак понякога :)
Определено от както се запознах с mikrotik не бих ползвал друга фирма - професионално оборудване на най-ниска цена. На routerboard.com можеш да видиш за какво става на въпрос - операционна система и хардуерни параметри, всичко това дава представа колко добри продукти произвеждат. Ето го и най-новия каталог. А тук можеш да видиш примерни цени.
Просто за мен няма по добро съотношение цена - качество!
Mikrotik не е за всеки. Но да, по добре е. RB951Ui-2HnD е добър вариант и малко безжични рутери могат да го бият по обхват. Но пак казвам че там нещата са малко по сложни, макар да има достатъчно туториали.
Имат достатъчно добър уеб интерфейс и мисля че за никой няма да е проблем да се справи ;) Google
Вкъщи съм с TP-LINK TL-WR542G и съм доста доволен, вече съм с него от 3-4 години и нямам никакви проблеми.
За в къщи е, би ли посочил модел на TP-Link.
Благодаря!
TP-Link WR-740N (N стандарт, 150mbps, с 5dbi антена) е около 30лв с една антена
TP-Link WR-841N (N стандарт, 300mbps, с 5dbi антена) е около 40лв и предлага по-добър обхват заради 2-те антени
Това са 2-та най-масови модела ако няма да правиш връзка между компютрите си и да ти трябва изключително бърз трафик м/у тях 740-ката ще ти свърши работа. Незнам дали има доставчик на нет, който предлага 150mbps връзка, освен ако не си наел линия, така че дали 150 или 300 няма значение.
Аз препоръчвам 2-рия с 300mbps. Ако се събирате вкъщи от време на време с приятели това е твоя рутер. Бях го тествал с до 4 лаптопа и нямаше никакъв проблем с връзката.