Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Достъп до ресурсите от курса.

Здравейте,

Искам да попитам, дали ресурсите от курса са ограничени умишлено или това е грешка. До колкото помня от думите на Наков всички ресурси в академията са отворени и безплатни. Напомням и със следния клип. https://youtu.be/osh-MNV06aE?t=1h5m54s.

1
Microsoft Software Dev Fundamentals 26/06/2016 23:19:11
simeon10 avatar simeon10 218 Точки
Best Answer

Материалите от отворените курсове са затворени за хора, които не са се записали в курса. В момента във който курса свърши, материалите ще станат общо достъпни.

2
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Ясно разбрах. За предходните отворени курсове можеше да се запише човек безплатно и да плати само за изпит, съответно се ползваха ресурсите от всички. При тоя обаче, за да се запишеш трябва да платиш иначе нямаш достъп до лекции и материали. Кофти сте го измислили според мен, явно ще трябва да чакам да мине курса ....

0
simeon10 avatar simeon10 218 Точки

Винаги е имало безплатни и платени отворени курсове. Концепцията не се е променила в това отношение.

0
denislav.alexandrov.1 avatar denislav.alexandrov.1 1 Точки

Добре де, курсът свърши, кога ще имаме достъп до лекциите?

1
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Пиша нов коментар за да вдигна темата нагоре във форума с цел някой от екип да го види и да отвори ресурсите по курса.

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Забрави! Преди няколко дни питах за друг подобен курс. Отговорът беше, че това което е писал колегата simeon10 в избрания за най-добър отговор е било misinformation. Всички ресурси на платени курсове ще бъдат достъпни единствено и само за хората, които са си платили за курса, независимо дали той вече е приключил или още не е.

1
ivan_nenkov avatar ivan_nenkov SoftUni Team 27 Точки

Здравейте,

Всявам яснота по въпроса с достъпа до ресурсите в курсовете на СофтУни. Всички ресурси от основната програма по програмиране са безплатни и достъпни за всички. Те са под лиценз Creative Commons и винаги ще останат такива.

Относно курсовете, които организираме с външни лектори и външно know-how, има два случая:

- Безплатни курсове - ресурсите в курсовете, които са безплатни, са достъпни за обсулютно всички. Единствено е необходимо да се запишете в курса (безплатно), или да влезете в потребителския си профил, в случай че курсът вече е приключил.

- Платени курсове - ресурсите в курсовете, които са платени, остават достъпни единствено за записаните курсисти в този курс. Преди известно време, не качвахме ресурси в страниците на такъв тип курсове, тъй като нямаме право да ги разпространяваме безплатно, заради авторските им права.

-1
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Да разбрахме, може би не се е дискутирала темата достатъчно и не е ясно за всички. Поне лично аз съм останал с впечатление, че един от принципите на академията на Наков е, че всички материали ще са отворени. Поне така се говорише в началото преди 2 години. Anyway нещата се променят. Според мен щеше да има повече желаещи да си платят 130те долара и да се явят на изпита, ако имаше свободни материали, които отговарят на програмата за изпита.

1