AJAX queries - проблем с натрупване на данни
Здравейте,
Продължавам да се мъча с Book Library заданието, по-специално частта за добавяне на коментари :)
След дълго ровене из интернет успях да докарам частта с коментарите в DOM дървото до следното:
if (book.comments == null) { booksTable.append($('<tr>').append($('<td class="noReview" colspan="3">').text("No reader reviews."))); } else { booksTable.append($('<tr>').append($('<td class="review" colspan="3">'))); for (let comment of book.comments) { booksTable.find('td.review').append( $('<div>').text(comment.commentText), $('<div>').text(comment.author) ); } }
Идеята ми е да добавя поле за коментари дори там, където такива няма (за да може после там да пъхна формата "Add new comment" - звучи логично навсякъде да могат да се добавят коментари, а не само там, където вече има такива). Ако към настоящия момент няма коментари в <td> елемента се изписва "No reader reviews", а ако такива съществуват - вътре започват да се наливат <div>-ове за тях. Тук обаче попаднах на сериозен проблем - коментарите се натрупват когато цикълът върти през книгите. Само последната книга се показва със собствените си коментари, всички останали книги показват собствените си коментари + тези на книгите преди тях.
Не ми е известно как да задам на javascript-а да зачиства старите стойности при всяко завъртане на цикъла. Някой може ли да ми даде синтакс за това - ще съм му безкрайно благодарен!
Благодаря ти за отговора и извинявай, че пиша чак сега - през последните 2 дни почти не съм имал възможност да ползвам интернет.
Пълният JS код е тук: http://pastebin.com/0k77HDs8
С удоволсвтие бих се поровил как да използвam _id параметъра, но вече адски много изоставам (тепърва имам да гледам лекциите от тази седмица за PHP!) и ще съм много благодарен, ако можеш да ми покажеш с директен пример, а аз после ще си го имплементирам в програмата.