Сертификат "Programming basics"
Здравейте , имам един въпрос относно сертификата. Би ли ми послужил в мотивиционно писмо при кандидатстване извън България?
Здравейте , имам един въпрос относно сертификата. Би ли ми послужил в мотивиционно писмо при кандидатстване извън България?
Ще ти трябва нещо повече от "programming basics" за да погледнат сериозно на теб. Но пък си е една добра основа.
По принцип когато нещо е релевантно за позицията, която кандидатсваш, винаги е удачно да го включиш в CV-то колкото и незначително да изглежда, особено когато нямаш опит. Само Programming basics няма да ти помогне, но го включвай.
Що се отнася до чужбина, всеки работодател го интересува дали имаш уменията, а не къде си завършил. Искам да ти кажа, че не е толкова фатално ако работодателя никога не е чувал за SoftUni, пък и така популяризираш по някакъв начин учебното заведение, което е плюс за всички ни :)
Трябваше да конкретезирам, че искам да кандидатствам в университет (моя грешка). Тъй като сега уча архитектура и строителство в професионална гимназия, а искам да следвам "Компютърни науки", а двете нямат нищо общо, ми препоръчаха да изкарам някакъв курс и сертификат свързан с програмирането.
Няма сертификат, който да ти е в минус, така че нищо не ти пречи да си го използваш.
Добре. Мерси!
Сертификатът е на английски език, така че ще ти свърши работа.