Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
vancho avatar vancho 430 Точки

Usefull: StyleCop alternative for Intellij IDEA

Понеже имам малко бекграунд на C# ОПП и във VisualStudio има един много полезен тул наречен StyleCop, използвам съм го знам че е много полезен. Предполагам че за изпита, както и за придобиване на трайни навици за писане на качествен и правилен програмен код на JAVA, това е МНОГО ценен инструмент. За това решиш да потърся алтернатива и за IntelliJ, и воала! казва се: Checkstyle-IDEA. 

Как да се сдобиете с този тул.

 

Първо: Отивате на File -> Settings -> Plugins -> долу избирате Browse repositories -> в сърч полете пишете: checkstyle-idea -> в дясно натискате Install. После рестартирате IntelliJ-a.

 

Второ: Отивате на File -> Settings -> Other Settings -> Checkstyle -> в дясно натискате въру зеления плюс и на Description пишете: ICS SE, на Use a local Checkstyle file -> Browse и му задавате този ФАЙЛ. После Next -> Apply -> OK и това е!

 

ПОЗДРАВИ и по-приятно кодене вече!

4
C# OOP Basics 01/07/2016 11:59:41
IvelinTenev avatar IvelinTenev 51 Точки

Мерси много, плъгинчето върши страхотна работа. Мога ли да съпресвам съобщения без да модифицирам rules файла? Примерно, за някои пакети/проекти не е проблем, че нямам package-info.java файл и че не съм писал javadoc коментари.

0
vancho avatar vancho 430 Точки

Ами, незнам не съм имал време да го разцъкам. Постнах темата малко след като го пробвах. За сега го използвам само базово. Поне при мен, има един малък недостатък, че това файлче което се импортва за да заработи CheckStyl-a, на нов проект иска пак да се импортне. Незнам при другите да ли е така.

-1
ivanA123 avatar ivanA123 7 Точки

Мисля че може да си решиш проблема, ако вместо да импортваш файла, избери втората опция да импортнеш URL-a на файла. При мен така стана.

0