Loading...
KitioG avatar KitioG 2 Точки

Programming Basics-Homework- Complex Conditions Problem

Здравейте колеги, 

judge системата не ми приема решенията на първите 2 задачи от  Complex Conditional Statements, въпреки,че и 2те вървят в конзолата. Моля по - запознатите да ми кажат грешката в моя компютър ли е :) и ако да къде?

ето линк с кода от задачата  "small shop" http://pastebin.com/UJYFWcHU

eто и линк с кода от задачата "Personal Title" http://pastebin.com/uUXrqdes

Много ще съм ви благодарен ако разгадаем мистерията :)

Тагове:
0
Programming Basics
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки
Best Answer

Проблема е комплексен ;) Първо си обърнал местата на входните данни и получаваш първо град и после продукт(Small Shop) и първо пол и после години(Personal title), а трябва да е обратното, . А и излишните редове които принтираш също са проблем. Judge очаква точно това което пише в условието.

Поздрави

1
01/07/2016 21:00:03

мерси колежке! Знам,че по принцип системата не обича много волности,но в тези два случая не се оплака от това в детайлите, а по скоро ми върна странни коментари от типа "

Unhandled Exception: System.FormatException: Input string was not in a correct format.
   at System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
   at Personal_Titles.Program.Main(String[] args)"

ей сега ще пренапиша всичко, за да видя дали ще стане :) 

Благодаря!!

0
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

Тази грешка ти я изкарва, когато се опитваш да парснеш non-numeric вход, т.е. не е число. Това се получава, защото като вход първо получаваш число, което ти приемаш за пол, а след това string, които ти опитваш да парснеш. Просто обърни местата ;)

Успех!

0

2 бързи copy/pastе  с който размених местата на входните данни, както предложи колежката и лепнах 100%! Явно няма място за фрийстайл в системата, урока е научен! :) 

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Ето ти моите две решения, дано ти помогнат.

http://pastebin.com/9NyKtrKe

http://pastebin.com/TDgy1UBE

0

Благодаря ти,че сподели колега. за съжаление обаче не виждам голяма разлика между твоя и моя начин на решение. Все пак е интересно да отбележа,че система приема на 100% твоя код,но моя не :) за мен мистерията остава неразгадана. Предполагам,че грешката е при мен. остава да и да я забележа

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

По отношение на "Personal Title"- Системата първо очаква да въведеш години и после пол. При теб е обратно, иначе си прав.

По отношение на др. задача в условието:

"Напишете програма, която чете от конзолата град (стринг), продукт (стринг) и количество (десетично число) и пресмята и отпечатва колко струва съответното количество от избрания продукт в посочения град. Примери:"

е объркано поредността на въвеждане-печ. грешка:

Вход:                    Изход:

coffee                             0.9

varna

2, 

което ще рече, че системата очаква първо продукт, после град и накрая количество

0
01/07/2016 21:29:55
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.