[Encapsulation - C# OOP Basics]Problem.04 Shopping Spree.
Някой, може ли да каже какъв е инпута при последният тест на тази задача?
Някой, може ли да каже какъв е инпута при последният тест на тази задача?
Каква грешка ти дава? Ако ти дава грешен отговор, проблема ти е в някоя от двете проверки за name-а. Или null или празен стринг се подава.
Добутах до 100т., но наистина искам да видя инпута на последния тест, т.к. мина след като махнах "StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries" при сплита на инфото за person....
Последния тест се взима с trim() , но на мен ми гърмят 1 и в- ри за грешен отговор и 4 - ти грешка по време на изпълнение :-)
С HashMap ли си държите хората и продуктите или някаква по-хитра логика сте измислили?
Аз ги държа в List и после ги взимам с Linq заявка.
С линкд Хашмап го докарах до 80, сигурно в проверките бъркам някъде , че ми гърми 4-ти тест.....Ще пробвам и със листове...Благодаря
Подава се стринг " " за името което не е валидно. Само че не съм сигурен дали е на Person или на Product.
Браво! Това е отговорът на въпроса! Благодарим ти.
Здравейте,
тази задача и мен ме озадачи:
Това е кодът ми - https://github.com/MiBuena/ShoppingSpree
Като стартирам при мен - при нулевите тестове уж получавам същия отговор, както е показан в упражнението, а в Judge дава грешка по време на изпълнение. А от реалните тестове - минава само втория - останалите -.грешка по време на изпълнение.
Не мога да си го обясня.
Ако някой има идея - ще съм изключително благодарна.
Пипнах го малко и даде 100/100. http://pastebin.com/PK9PRJG0
Не трябва да хвърляш ексепшън ако цената на продукта е по-голяма от парите, а само да отпечаташ съобщение. Също няма нужда методът да връща булев резултат, който отделно да проверяваш. Направи го void (дирекрно да отпечатва съобщение) или да връща string. В началото когато получаваш инпута няма смисъл първо да го вземаш, да го сплитваш отделно и да го правиш на списък, достатъчно е с масив на един ред.
Здравей,
много благодаря за нанесените поправки!
Поздрави и много успех от мен!
Дава runtime error, като доколкото го дебъгнах е при парсването на money. Затова питам за инпута при тест, т.к не виждам проблем.