Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
milenrab97 avatar milenrab97 2 Точки

Възможно ли е да се запиша за СофтУни, докато съм ученик?

Дочух, че според закона няма как да съм едновременно ученик и студент. От друга страна СофтУни не се води университет юридически, но пък и Наков каза в лекциите, че със записването за ниво 1 трябва да избереш пътя си в бъдеще- университет-партньор, където ще се съхраняват документи и информация за теб. 
Тагове:
2
Въпроси за SoftUni
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки
Можеш да се запишеш, и аз съм ученик, тази година завършвам. Но съм онлайн. Ако не ти пречи да си онлайн, мисля, че можеш да кандидатстваш все още. Ако не можеш сега, можеш август месец.
0
milenrab97 avatar milenrab97 2 Точки
Аз карам ниво 0 сега онлайн и имам желание да си взема приемния изпит, след което да започна евентуално присъствено, но следващия прием(защото точно сега е малко трудно да присъствам). Възможно е това, нали?
0
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки
Можеш от онлайн да се преместиш присъствено, но трябва да имаш добър успех. :) За това съм говорел с Наков, и ми каза, че може да се преместя но трябва да имам добър успех.
1
Aleksiev avatar Aleksiev 133 Точки

Можеш да запишеш докато си ученик, няма никакъв проблем.
Ако искаш да вземеш диплома за бакалавър мисля че трябва да си поне 11ти клас, защото по закон трябва да учиш поне 3 години за да можеш да вземеш диплома. Следователно 11 и 12 клас учиш в СофтУни и след като си вземеш дипломата за средно образование и матурите, можеш да запишеш в университет партньор за диплома за висше образование.

Поне аз така разбрах.

1
milenrab97 avatar milenrab97 2 Точки
А ако съм 10ти мога ли да си взема 2те години СофтУни, след това да прекъсна една и да запиша 1 година университет-партньор?
0
Petya avatar Petya 2460 Точки
Ако искате диплома от университет-партньор, трябва да сте завършили средно образование. Пре записване в държавен ВУЗ, името и ЕГН-то ви се въвежда в регистър на студентите в България. Има регистър и на учениците. Съответно не можете да сте в двата регистъра и да сте едновременно ученик и студент във ВУЗ.
1
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки
Както пише в категория "За университета" - "Предоставя се възможност за получаване на университетска диплома за висше образование от един от нашите университети-партньори след допълнително обучение при тях с продължителност 1 или 2 години."  Има 6 нива всяко по 4 месеца. Пресметни си това колко години на обучение прави в университета и ти дали до тогава ще си завърши училището в което учиш. Ако примерно си 11 клас и под някаква форма учиш в СофтУни след завършването на 11 клас направо се местиш при техните партньори и вземаш висше от там. Надявам се да съм ти помогнал. :) 
0
Borellus avatar Borellus 1 Точки

До колкото разбрах аз, можеш, защото партньорите на СофтУни, демек университетите които всъщност ще ти издадат дипломата признават обучението което си получил в СофтУни. Въпроса е дали можеш да имаш статут на студент без да си завършил Средно Образование и ако можеш, колко време ти се запазват студентските права. Ако студентските ти права се запазват за поне 1 година няма да имаш проблеми и ще можеш да направиш точно така както си написал.

П.П. - Днес след лекцията ще попитам Наков и ще ти отговоря пак за да съм сигурен

1
Petya avatar Petya 2460 Точки
Можете да се запишете в университет-партньор само ако имате завършено средно образование.
0
TsvetinaKoleva avatar TsvetinaKoleva 92 Точки

Здравейте,
Интересувам се ако нивата бъдат взети може ли да се продължи в университета партньор след определено време?

Например, завършил си двете години в СофтУни, решаваш, че няма да ти трябва диплома. Окей, но пък след година (примерно) обстоятелствата са такива, че ти трябва диплома. Университетът партньор ще позволи ли и ...ще признае ли тези две години в СофтУни ?
Благодаря.

1