[C# OPP Basics][Polymorphism] 03.WildFarm
Някой може ли да помогне, че от 1 час се мъча да докарам 100 точки , но 2-ри и 3-ти тест ми дават грешен отговор.
Някой може ли да помогне, че от 1 час се мъча да докарам 100 точки , но 2-ри и 3-ти тест ми дават грешен отговор.
А как по - точно да ти помогнем? Може примерно да дадеш кода си, може да кажеш дали първо си прегледал другите 2-3 теми за тая задачка...
На 2-и и 3-и тест имах проблем когато зебрата и мишката показваха съобщение с грешен параметър за храна месо(тези случаи ги няма в нулевите тестове).
Търси някакъв резултат със сирене.. а от къде идва това сирене така и не разбрах :D
Сумарно проблемите са два.
1. Когато мишката яде, иска да се печата и съобщение за сирене. Като пуснете в джъдж ще излезе в един от нулевите тестове. и това го добавяте в условието за успешно ядене на мишката.
2. В съобщението за невъзможност за ядене на дадена храна добавете s към animalType при печатане ->
string.format("{0}s do not.......", this.animalType);
Така се изчистиха нещата при мен.
Успех!
да, проблема е бил в "s" ......
Здравй. А ще може ли кода?
Ето го моето решение:
http://pastebin.com/Fn4hMvdH
При мен проблемите бяха два:
1) Console.WriteLine("A cheese was just eaten!"); - не се вижда от условието, а само от нулевия тест, който не минава.
2) Console.WriteLine("{0}s are not eating that type of food!", this.GetType().Name); - Бях писал ръчно Tigers, Zebras, Mice (това е правилното множествено число, не Mouses....)
С горните корекции е 100/100.