Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

[Technical Issue] Java Basics - Runnable .jar NullPointerException

Първо да посоча, знам, имало е такива въпроси но те адресират други проблеми. Проблема с който се сблъсквам в момента е когато искам да си направя runnable .jar файл за играта от teamwork-а. Когато компилирам и стартирам играта от Eclipse няма проблеми но когато искам да го стартирам като runnable .jar не ми зарежда. Следователно го стартирам от command prompt-а на Windows и ми вика NullPointerException за реда, където задачам какъв да ми е background-а на панела. Обаче няма никаква логика да е NullPointerException защото реално пътя към картинката е точен и си работи нормално в IDE-то. Да оточня, че кодовете и картинките са ми отделно в различни package под-директории.

Някой да се е сблъскал с този проблем до сега и да е намерил решение?

Тагове:
0
Java Advanced
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Хм и аз имах проблем с nullpointer. Очевидно компилаторът не може да намери картинките ти. Дай повече информация - има ли ги в .jar файла, как ги зареждаш вътре в кода?

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Всико си е в .jar файла както трябва да е, няма нищо липсващо. В кода ги зарежда по string със стойност линка към картинката, например "../images/background.png" Започвам с ".." защото класа в който ги зарежда е в друга папка и дефакто трябва да излезе пътя от тази папка и да влезе в "images".

0