Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
WifiAvivi avatar WifiAvivi 151 Точки

Unidentified network - No Internet Access

Когато съм в зала на СофтУни не мога да се свържа към интернет през Local Area Connection. Въпреки това, имам интернет през wireless-а. Предстои ми изпит и предпотичам да съм на кабелен, затова ако може малко help. С windows 7 съм. При тест ipconfig/all не ми изпиза адрес на Default Gateway.

Какъв може да е проблема?

 

 

0
Предложения и проблеми 09/07/2016 21:07:08
borislav9212 avatar borislav9212 744 Точки

Аз съм правил няколко изпита и винаги съм ползвал WIFI, и е много бърз и няма проблеми всичко си върви. Твоя проблем незнам как да го отсраниш, никога не съм ползвал интернет директно с LAN кабел.

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Ако се ползва директна мрежа ( Такава която е като VIVACOM например - т.е. включваш Lan кабела в компютъра и веднага имаш достъп до интернет) - няма проблем.Включваш кабела и готово. Но някои I-Net доставчици изискват да се създаде нова мрежова връзка тип PPPoE - широколентова -  за да имаш достъп. При създаването и се изисква да въведеш име и парола ( предоставени от доставчика) и трябва да се въведе името на връзката. И по-този начин може да се ползва интернет. А ако все още нама достъп е възможно проблема да е в Lan картата на компютъра(лаптопа) и един от начините да провериш защо нямаш връзка е да опиташ ("Отстраняване на проблеми при свъзването с интернет") от контрол панела. Ако и от там нестане причината може да е доставчика или Lan картата.

1
delian1914 avatar delian1914 99 Точки

Имам проблем с интернета в зала Open Source. Не мога да се свържа нито с кабел, нито с Wi-Fi. Дали не ми е нужен някой файл, който се предостава за да се ползва мрежата? Имах съмнения, че проблема ми е от компа (подозирам, че windows 7 enterprise се бъзика заради пиратската си версия), но и с Wi-Fi на телефона не можах да се свържа. Някой съвет моля?

Благодаря!

0
04/09/2016 10:24:37
delian1914 avatar delian1914 99 Точки

Да разбирам ли, че никой няма проблем със свързването с мрежата и проблемът е в моят“ телевизор“?

 

0
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

И аз не успях да се свържа преди няколко дни. За първи път носих този лап топ в университета, но другаде съм нямал такива проблеми. Трябваше ми само за защита на проект затова се вързах набързо към телефона. Надявам се другия път да успея да се свържа нормално.

0