Unidentified network - No Internet Access
Когато съм в зала на СофтУни не мога да се свържа към интернет през Local Area Connection. Въпреки това, имам интернет през wireless-а. Предстои ми изпит и предпотичам да съм на кабелен, затова ако може малко help. С windows 7 съм. При тест ipconfig/all не ми изпиза адрес на Default Gateway.
Какъв може да е проблема?
Ако се ползва директна мрежа ( Такава която е като VIVACOM например - т.е. включваш Lan кабела в компютъра и веднага имаш достъп до интернет) - няма проблем.Включваш кабела и готово. Но някои I-Net доставчици изискват да се създаде нова мрежова връзка тип PPPoE - широколентова - за да имаш достъп. При създаването и се изисква да въведеш име и парола ( предоставени от доставчика) и трябва да се въведе името на връзката. И по-този начин може да се ползва интернет. А ако все още нама достъп е възможно проблема да е в Lan картата на компютъра(лаптопа) и един от начините да провериш защо нямаш връзка е да опиташ ("Отстраняване на проблеми при свъзването с интернет") от контрол панела. Ако и от там нестане причината може да е доставчика или Lan картата.