Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
evgenikolov avatar evgenikolov 310 Точки

[JS-FullStack Dev] Изпит/Проект/Домашни/Оценка/Видеа

Здравейте, аз съм един от хората, които със "кеф" гледат "перфектно записаните видеа" било то от камера или screencast. Понеже видеата от курса са "много добри" отделям по 5-6 часа на видео поне за да чуя какво се говори, и когато стигна до края на видеото разбирам, че една част от него липсва и няма как да се възстанови понеже нито на лектора, нито на СофтУни им пука за хората online (нищо, че и тези които са присъствено понякога гледат видеата за да си припомнят материал).

До момента така и не разбрах:

  • Ще има ли домашни този курс?
  • Ще има ли изпит и какво ще включва?
  • Ще има ли проект и какво трябва да представлява?

В описанието на курса пише, че завършва с практически изпит, а в разписанието по дати на 31.07 е обявена дата за защита на проекти.

Ще помоля също така да получаваме поне маалко по-добро качество на записите. Оправдание от типа цитирам отговор на СофтУни в youtube: 

"Този курс по идея е за сериозни студенти, които се обучават присъствено през деня. Целта е да започнат работа в Software Group. Съответно трябва да са неработещи и да идват присъствено в работно време. По между другото записваме и видео, но по идея курсът е за присъствено обучение." 

не само са неадекватни, но и смешни.

Идеята на записите е доста по-обща от това дали хората са на работа или са имали ангажимент и не са дошли на няколко от лекциите. Въпроса е принципен. Щом предоставяте онлайн форма за курса, е редно да се погрижите и за качествени записи, а не да отворя 1ва лекция и записа да е само от камера, звука да е убииствен (основно шум и малко боботене) и накрая да ги няма последните 10-15 мин.


П.С: Имах големи амбиции за този курс, но организацията и калпавите материали ми убиха цялото желание и интерес. 


П.С.2: Някой може ли да каже на лектора, че Node и Code не се произнасят ноДЕ и коДЕ ?

14
Full Stack JavaScript Development 10/07/2016 02:36:54
kalin.chernev avatar kalin.chernev 2 Точки

И аз се опитвах да използвам материалите от сайта, видеата не помагат.

Ако питаш за да получиш насока за разбиране, бих ти препоръчал да минеш през презентациите и да разгледаш репо-тата, които са дадени около нещата. И, естествено, малко по малко писане по примерите, които са дадени или като допълнителни линкове, или към главното репо на лектора. И аз трудно схващам каква точно е целта на дадена лекция или презентация, понеже нещата са изляти с големи количества и няма ясна информация какви са практичните стъпки между излятото.

Не бих се изненадал ако няма домашни или конкретни неща за офлайн ползващите като нас, сякаш екшъна е в залата, и ако искаш да тренираш допълнително - слайдове и линкове към код.

И все пак, като гледах презентациите, идеите, които се предават са ясни: inheritance, oop, react.js, etc. тъй че пак - презентациите са може би пътя към същината ...

1
Geshaaa avatar Geshaaa 1 Точки

Браво, очевидно не съм бил само аз с точно такова мнение.

Качеството на видео записите като цяло е повече от слабо и абсолютно трудно за разбиране. Аз също имах големи очаквания за курса и това, че мога да науча много неща, но уви ако успея да ги чуя. Освен това не съм предполагал, че идеята на курса е само минаване по документацията на node.

И малко градивна критика към лектора - ако е възможност малко по-точни и ясни обяснения на конкретния пример / задача.

0
bukso avatar bukso 3 Точки

Тъкмо си мислех, че аз произнасям неправилно "ноуд"(node). :D Ок значи англииския ми не е чак толкова зле.

Относно курса: Честно казано е много по-добър отколкото очаквах. От 3 години работя с node.js, но научих доста нови неща, които тепърва са излезли последната година. Или поне от тогава се използват в node.js. От лектора също съм доста доволен - задава въпроси, повтаря. Ок е.

Относно качеството на видеото - да, определено има какво да се иска. Нали от Software Group искат хора, нека отделят 20-30 лева да му купят на човека един читав микрофон  ...

 

0
evgenikolov avatar evgenikolov 310 Точки

А крайната оценка как ще се сформира знае ли се?

0
bukso avatar bukso 3 Точки

Аз не знам, работя и гледам курса по-скоро да си освежа познанията, но нямам време за домашни, проекти и изпити. Да видим дали някой от Софтуни ще отговори на въпросите ти. Препоръчвам ти да ги зададеш директно на лектора, емайла му го има директно на първата страница в първата презентация.

1
CharlieScarver avatar CharlieScarver 33 Точки

Ще се изненадаш, но Software Group, а и като цяло фирмите, които спонсорират отворени курсове, на които пише: "...над 5.00 ще имат възможност да започнат работа във фирмата Х...", нямат никакво участие в това кой е лекторът, какво знае, как преподава и какви материали използва. Имам чувството, че просто ги кефи идеята, че някой (СофтУни) ще им обучи хора да работят с технологията, която ползват.

За пример мога да ти дам C++ курса и Unity 3D курса.
В C++ курса, който върви в момента имам чувството, че не само Ubisoft (спонсорите), но и дори СофтУни не знаят какво се случва, защото не мисля, че който и да е би позволил на лектора да преподава. Тоя човек не знае английски, а C++ може и да е видял някъде, някога...(за C++ преувеличавам, просто не може да преподава) А задачите и примерите му са... лелее... 
(Пък от въпроси към лектора разбрах, че Ubisoft нямат участие, освен с пари)

Unity 3d го водеше човек от XS Software, беше горе-долу ок. Имаше излишна теория и доста малко практика.
Винаги съм много нахъсан за отворените курсове, обаче...

П.С: Лектора по FullStack Development бива. Можеше да е мноого по-зле. Подготвен е, отговаря, повтаря, опрастява неща. Записите са shit и на вътрешните хора сигурно не им пука много. Не разбирам защо изпита е 50лв за онлайн, честно казано.

П.С.2: Поздравявам ви с едно нодЕ и един джейсОн.

2
14/07/2016 01:25:48
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Аз бях доста зарадван, като видях, че ще има такъв курс. И аз бях много ентусиазиран. Мислех дори да платя за изпит още преди да започне курсът. След първите две лекции и нелепия и дори обиден коментар, който си цитирал - се отказах тотално от курса. Не знам и защо СофтУни не гледат на онлайн хората като на "сериозни студенти". Не само тук е имало такъв намек...

3
12/07/2016 16:50:09
Lusien.GG avatar Lusien.GG 66 Точки

По-скоро този курс цели да ти обобщи знанията по JS, нещо като предпоставка за  вземане на работа, а не за хора, които те първа да се учат и  за 1 месец да почнат работа, ако ставаше така всички щяха да са full stack developer-и на всички технологии за 2 години... Безмислех хейт според мен, иначе за видеата съм сигласен, би трябвало да са като хората. И да  и на мен ми трябват пари, ама не работя... няма как да обедиш някого, че си сериозен след като не идваш. JUST Sayin

1
12/07/2016 17:46:09
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Не мисля, че има много хора (винаги си има по някое самоизмамено камилче), които да си мислят, че за 1 месец ще станат full-stack devs и са се записали с нула знания. То си и пише в описанието на курса каква основа се изисква за този курс... Лично за мен курсът се явяваше като перфектното продължение на бившия Front-End модул, който карахме до преди 2 месеца. Хейтът е по друг повод :) И да - как да идвам, като не живея в София и все още няма как да се преместя, а все пак искам да уча. JUST Sayin. wink Да не говорим, че на мен си ми е по-удобно и повече си ми харесва онлайн. Всеки с вкуса си :)

2
12/07/2016 18:09:40
Lusien.GG avatar Lusien.GG 66 Точки

Нищо лично ама и аз не съм от София. Това не е оправдание за нищо. Иначе браво за тва, че въпреки това се опитваш всячески да се развиваш. Щото много се отказаха по тая причина.

2
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Не че го приемам лично, но на някои хора СофтУни-то не им е единственото занимание, че да се местят в София специално заради него. Аз не бих казвал на някого, че си търси оправдания, без да го познавам и да знам какви грижи има на главата :)

0
13/07/2016 08:57:24
PlamTopchiev avatar PlamTopchiev 15 Точки

Започвам да се съмнявам в мисията на софтуни :))) Силиконова долина ли беше,силициева ли...

1
asata avatar asata 8 Точки

Не, не не. Не се опитвай да кажеш на  Софтуни, че не са прави за нещо. Те ВИНАГИ са прави. Ако не ти харесат мнението или няма да му обърнат внимание, или ще ти изтрият коментара. От личен опит говоря. Ако нещо не ти харесва - запази го за себе си. Това е принципа тук.

0
Extensa avatar Extensa 6 Точки

Здравейте, обучавам се онлайн и се записах за защита на проекта. Някой знае ли как мога да се свържа с лектора за да бъда одобрен?

0
stoyanmkd avatar stoyanmkd 2 Точки

Здравей, колега, 

Може да пишеш на лектора на ето този мейл: office@iproduct.org

0
Extensa avatar Extensa 6 Точки

Благодаря! :)

0