Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mar0der avatar mar0der 191 Точки

Проблем с качването на аватар

Здравейте,

знам, че системата е току що пусната и вероятно трябва време да се доизгладят нещата, но искам да споделя, че поне при мен не ми позволява да кача аватар в системата. Снимката ми е в джейпег формат правена с телефон с размер 500 кб и същата тази снимка с размер 98 кб. И в двата случая дава грешка "Невалиден аватар" без други пояснения. В изискванията пише само пнг и джейпег под 1Мб.

Благодаря и се надавам фийдбека да е бил полезен :)

Тагове:
2
Въпроси за SoftUni
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки
Намали размера на снимката(височина и широчина).
0
mar0der avatar mar0der 191 Точки
Благодаря за съвета, но въпросът е на колко? Дори да ги уцеля размерите под които трябва да я намаля целта на поста ми беше, ако това е проблемът да се добави в изискванията или съобщението за грешка тези размери.
1
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки
направи е на 200 x 200 пиксела и би трябвало да е добре.
0
petar.petrov avatar petar.petrov 37 Точки

Здравей, 

В отговор на въпросът ти за размера на снимката за аватар към профилът. Размерът на снимката, който виждаме в профилният формуляр е 250 х 250 px. Съответно, това е препоръчителният минимален размер на снимка, която може да сложиш. Разбира се, по-важното е коефициентът, който се получава от отношението на височина към ширина. В случаят той е 1. Няма значение какви ще са размерите на снимката, стига да е спазено съотношението (широчина / височина) и разбира се, да не се превишава зададената големина от 1 MB.

Ако за в бъдеще не си сигурен за размерите на даден placeholder или снимка, мога да ти препоръчам един полезен безплатен tool за измерване на размерите от екрана. Името му е "А Ruler for Windows".    

Ето линк към официалният сайт: http://www.arulerforwindows.com/

Това е, с което мога да помогна.  

1
mar0der avatar mar0der 191 Точки

Благодаря за отговора. Би било чудесно (само предложение) ако при качване снимката се кропва до съответния квадрат и се качва. Причината е, че като цяло всички снимки по подразбиране са правоъгълни и ако системата следи за съотношението на страните значи 99.9% от снимките няма да бъдат приети. И второто предложение е да се добави в съобщението за грешка по - точна причина за невалидността на файла за да не се налага хората да питат във форума.

Благодаря отново. Поздрави :)

1
beBoss avatar beBoss 507 Точки
Пробвай с друг формат на снимката. png, jpeg или jpg нещо от сорта, не би трябвало да имаш проблеми с качването на аватара. Или пробвай с друг браузър!
2
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Аз имам същия проблем. Пуснах и едно запитване на мейла в контактите да питам дали има и други ограничения освен формата на снимката и размера и ми казаха да пробвам с друг браузър. 

Та пробвах и с друг браузър, където директно ми казва, че не мога да качвам снимки, по-големи от 1мб (мойта е ~800k) и съответно не иска да ми я приеме.

0
Petya avatar Petya 2461 Точки
Нека всеки, който има проблем с качването на снимка, да ни я прати на info@softuni.bg, за да видим какъв е проблемът.
0