Софтуни или ВСУ директно?
Здравейте, каква е разликата в парите ако запиша Софтуни или ВСУ Варна директно? Какви са предимствата на Софтуни? Колко като обща сума, ще ми излезе дипломата за висше от Софтуни?
Здравейте, каква е разликата в парите ако запиша Софтуни или ВСУ Варна директно? Какви са предимствата на Софтуни? Колко като обща сума, ще ми излезе дипломата за висше от Софтуни?
Можеш и паралелно да караш и в СофтУни и във ВСУ - зависи от теб.
В Университетите не се изучава чак толкова подробно програмиране(поне доколкото знам),
а тук се изучава точно, ясно и конкрето само програмиране и не се занимаваме с физика или висша математика или механика и др. предмети.
Което е мн. добре - почваш от самото начало и изучаваш само това - Програмиране и само с това се занимаваш( е има и др. различни курсове, но сърцевината си е програмирането - било то на C++, C#, Java и т.н. ).
За съжаление Дипломата, която получаваш накрая, след успешно взети всики изпити и натрупани съотв. брой кредити - Не е официално Държавно призната - А би следвало, но...засега е така и много ще се радвам ако стане. И затова се налага ако искаш официално призната - да продължиш образуванието си в държ. университети.
Но дипломата като диплома не е голям критерий, че знаеш - тепърва като почнеш рабора ще трябва да се доказваш, колко и какви проекти си правил (ако се занимаваш с програмиране) - в повечето случай това е по -важно отколкото самата диплома.
Така, че всичко заявиси от теб и твойте желания.
А може да станеш стипендиант и всичко да ти е безплатно, всичко зависи от теб ;)
Така е.
Благодаря на всички за отговорите!
Ето ги и таксите, които студент от СофтУни заплаща във ВСУ
http://www.vfu.bg/katedra_informatika/files/soft-uni/1/fin_SU.pdf
Поздрави,
Ивелин Тенев