Android Development Fundamentals - основни умения?
Курсът е подходящ за хора, които вече притежават основни умения в програмирането на езици като Java и C#.
1) Какво се разбира под основни умения?
2) И двата езика ли трябва да се познават?
Курсът е подходящ за хора, които вече притежават основни умения в програмирането на езици като Java и C#.
1) Какво се разбира под основни умения?
2) И двата езика ли трябва да се познават?
Не, според мен се има впредвид, да познаваш синтаксиса на писане на код и как се правят
проверки да речем, как се правят цикли и т.н. Познаване на средата за писане (VS). Просто базови умения. Макар, че не съм се занимавал с andtoid, така мисля, щото да речем в C# :
Console.WriteLine - всеки знае какво е ( е тези, които се занимават с програмиране), в android може би се изписва по др. начин - т.е. има по-различен синтаксис на писане.
Като цяло ти трябва малко ООP и фундаментална основа на един от двата езика. На който и да е въпросната основа, лесно се адаптираш, стига да имаш желание.Ако се работи с AndroidStudio е забавно и лесно. Като цяло езика е Java, но разликата е главно синтаксис, който лесно се възприема.
Здравейте,
Въпреки, че вече е отговорено на въпроса, смятам за уместно да вметна, че с това целим да кажем на хората, че няма да учат основи на програмирането с Java (езикът, който ще се използва) в този курс, а направо ще прилагат вече придобити знания в разработката за Android. Човек, който не е програмирал или е още на най-ниското стъпало не би се справил.
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно първата лекция кято е качена в сйата. Защо лекцията свършва по никое време? Няма ли да възлагате домашни? Качете и продължението моля! Не съм сигурен дали тук е правилното място за моите въпроси, но ще съм благодарен, ако някой ми отговори на тях.
Благодаря предварително!