Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

Транспорт до СофтУни

Здравейте!
 

Искам да ви попитам за подходящ транспорт от централна автогара  или студентски град(знам как да стигна до студентски град и знам че е по близко)  до софтуни на 28ми август(изпита по programming basics) , тъй като съм от Дупница и не ми е много ясна обстановката в София.

Тагове:
0
Общи приказки 11/08/2016 15:35:24
uzunovz avatar uzunovz 61 Точки

Привет,

Най лесно е да изчакате на спирката на автобусите (по-на рядко са, оставете си време) на централна автогара автобус 413.

Возите се с него до спирка Дианабад. Това е третата спирка след телевизионната кула. За по-сигурно на колелото на ТВ кулата помолете шофьора или някой да ви каже кога е спирка Дианабад.

После може да следвате маршрута по тази карта или да ползвате навигация от гугъл за адрес София, ул. Тинтява 15.

как да стигнем от спирка на автобус 413

---

Ако се оправяте със смяната на линиите в метрото, може и с него до спирка Г.М. Димитров.

Пишете, ако не е достатъчно ясно.

Аз също ще съм на изпит тогава.

0
11/08/2016 16:00:13
Luko193 avatar Luko193 342 Точки

Друг вариант е от Централна автогара да се качиш на метрото и да слезнеш на метростанция Жулио Кюри. От там SoftUni ти е на 5 минути пеша.

1
zisov4eto avatar zisov4eto 19 Точки

Метрото е най-добрият вариант. Само когато стигнеш станция Сердика трябва да слезеш и да се качиш на горната линия на Сердика и от там хващаш метрото посока Младост/Летището и слизаш на Жолио Кюри. :)

0
gabi.ivanova avatar gabi.ivanova 370 Точки

Хвани метрото. По-бързо е, по-лесно, по-удобно за човек, който не живее в София, тъй като съобщават спирките и по-лесно ще знаеш на коя спирка си. Стигаш с 1 билетче и винаги можеш да питаш някой в метрото. Като слезеш на автогарата излизаш през бариерата за автобусите. Веднага в ляво има подлез, влизаш в него (ако е затворен поради някаква причина, вървиш няколко метра направо и влизаш в подлеза пред гарата). В подлеза има табелки на къде е входа за метрото. Влизаш, хващаш метрото, което отива към Сердика (ако не се лъжа, като влезеш от гарата се пада входа от дясната страна), ако не си сигурен в коя посока да влезеш, питаш където продават билети. На Сердика слизаш от метрото и хващаш на ляво, като гледаш червените табели, на които пише Линия 1 (ще ти се пада вероятно като се качиш по стълбите да тръгнеш наляво). Минаваш през един тунел, качваш се по стъпалата доста нагоре и хващаш метрото в посока Младост (влакът който ще дойде от ляво, има табели на перона от коя страна в каква посока отива влакът).
От там вече лично предпочитание или до станция Ж. Кюри или до Г.М. Димитров, СофтУни е по средата. Можеш да видиш на картата как се стига от всяка метростанция до СофтУни и да си прецениш. 

0
BalioFVFX avatar BalioFVFX 40 Точки

Аз пътувам от централна до Софтуни с метрото, много бързо става, а спирката е на 5 минути от Софтуни. В коментарите са ти написали как да стигнеш. :))

0
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

Благодаря ви на всички :) Надявам се няма да се объркам

1