Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
plamen951002 avatar plamen951002 0 Точки

Проблем с "Creating a Blog" на Javascript-та

Аз съм на online обучение и нямам възможност да попитам на място.. предполагам че проблемът е нещо малко, но ми отне супер много време и още не мога да разбера какво става..

Та, в началото тръгнах да се водя по Word файловете, стигнах до момента в който пише "Трябва да видите такова нещо ако всичко е направено както трябва" и там нямаше нищо. Викам си нещо съм объркал, тръгнах да работя с видеото, стигнах до същия момент и пак нищо нямаше. Сложих alert-и във файла "app.js" който до колкото разбрах би трябвало да се изпълни веднага със зареждането на страницата И не ми вади нищо. Направих си други .js файлове които също да зарежда и там сложих алърти и пак нищо не ми вади. Стартирвах "index.html" и от Webstorm-а и просто като от file explorera пак никаква промяна. Видях че съм бил имал проблеми с "Node.exe" (проблеми в смисъл на - липсвал е) инсталирах го и пак никаква промяна. До колкото разбирам просто не иска да зарежда скриптовете въпреки че му ги давам... Не знам какво да правя вече?

Тагове:
raging avatar raging 92 Точки

След като го инсталираш (ноде-то) в webstorm-a File->settings-> search node -> горе в дясно където пише Node interpreter->add или там каквото беше и му оказваш пътя до node.exe(e.g. C:\Programi Files\nodejs\node.exe)

0
12/08/2016 11:49:30
plamen951002 avatar plamen951002 0 Точки

Да това с ноде-то е оправено.. не е от него. Всичко е инсталнато и е посочено къде е..

0
raging avatar raging 92 Точки

Покажи код, така но идеа :(

0
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Node.js няма нищо общо с джаваскрипт-а в браузъра. Недей да търсиш там.

#1: Забравил си да реферираш скрипта или пътят е грешен.

<body>
<!-- content-->

<script src="app.js"></script>
</body>

#2: За целта трябва да видим app.js, но трябва да си абсолютно сигурен, че поне една функция бива извикана там. Напиши просто console.log('hello'); в app.js-a и НИЩО друго и виж дали излиза в конзолата. Понякога alert и prompt са блокирани от разни екстеншъни.

 

0
plamen951002 avatar plamen951002 0 Точки

Всичко правех както в word заданието или както във видео лекцията по няколко пъти за да съм сигурен че не съм объркал нещо.. после пробвах на нов проект и там html файла е това:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Wetrock Productions</title>
</head>
<body>
    <script src="al.js"></script>
</body>
</html>

и в същата папка е al.js (така че няма как да е от пътя пък и ако е от пътя би трябвало да ми вади в конзолата грешка че липсва файла) и съдържанието на al.js (след като ми каза да пробвам с конзол лога) е това:

(function () {
    console.log('hello');
    alert('asd');
});

което до колкото разбрах от лекцията щом е така написано трябва да се изпълни веднага със зареждането на файла и пак нищо никъде не изкарва.

0
raging avatar raging 92 Точки

(function () {
    console.log('hello');
    alert('asd');
})();

 

 

0
plamen951002 avatar plamen951002 0 Точки

бахти човек.. благодаря много! Заради пропуск на тези скоби в скелета дето бяха качили от 3 дена се чудя какво става и защо не тръгва ;х сега всичко си тръгна както трябваше.. Мерси отново :)

0