Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
simeon_petrov avatar simeon_petrov 45 Точки

Необходим софтуер за курса DB Fundamentals?

Бихте ли ни казали кои са необходимите програми за курса по DB Fundamentals, който стартира от септември, за да можем да ги инсталираме и да ги поразцъкаме предварително и да не губим ценно време по време на курса. От миналите инстанции видях, че са доста програми и че има ядове при инсталацията на някои от продуктите. Моля, кажете точно кои продукти и кои версии препоръчвате да се ползват за да сме технически готови за курса!

Тагове:
3
Databases Basics
IvelinTenev avatar IvelinTenev 51 Точки

Доколкото разбирам курса ще е две в едно: C# database fundamentals with MSSQL и Java Database fundamentals with MySQL. Така ли ще е до края, в смисъл на лекциите ще се прескача от MySQL към MSSQL и обратно, и ако да, трябва ли да инсталирам MySQL и MSSQL и да изпълнявам двата сет-а от упражнения?

Поздрави,

Ивелин Тенев

0
Bojo96 avatar Bojo96 Trainer 146 Точки

Здравей! Да, до края на курса ще се показват и 2те неща едновременно, тъй като фундаментално не са кой знае колко различни. На изпита можеш да си избереше дали да го правиш само на MySQL или MSSQL, а и като цяло не си задължен да правиш упражненията и на 2те технологии, но би могъл, ако искаш.

Поздрави

1
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

Здравей Божо, не мога да инсталирам MS SQL Server 2016 предвид, че изисква windows 8+. Tъй като ползвам Windows 7 Pro (легален), няма шанс да сменя OS. Kоя предишна версия препоръчваш да инсталирам?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравей,

В най-общи линии ще трябват:

  1. MySQL Community Server
  2. MS SQL Server Express
  3. HeidiSQL
  4. SQL Server Management Studio
3
StaVykoV avatar StaVykoV 169 Точки

Добри алтернативи за tezi ot nas koito sa pod linux? Или за курса да минаваме на Windows / Wine ?

0
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Ако си на Linux по-добре ползвай MySQL с Heidi/Workbench. Microsoft наскоро обявиха и SQL Server за Linux. Разгледай линка за инфо относно инсталация, клиент, etc.

0
20/09/2016 12:37:38