Проблем с хард диск при Windows
Здравейте, имам следният проблем. При инсталация на windows не виждам свободното пространство и дяловете, а при ubuntu виждам free storage 1tb. Ако някой може да помогне ще съм му страшно много благодарен.
Здравейте, имам следният проблем. При инсталация на windows не виждам свободното пространство и дяловете, а при ubuntu виждам free storage 1tb. Ако някой може да помогне ще съм му страшно много благодарен.
Какъв windows инсталираш, какъв си имал досега и на каква машина? По-новите дъна и Windows8 и нагоре работят с UEFI (вместо bios) и GPT (а не MBR) partition table. Ако това е случая е нужно да направиш някой промени в UEFI настройките.
Здравей, пробвай да смениш настройките в BIOS-а от AHCI на IDE обикновено там се крие проблемът, ако Windows-a все още не вижда диска пробвай да инсталираш по-нови драйвери за сата контролера (предполагам че диска ти е SATA).
Здравей, може ли да дадеш повече информация как става този номер :)
UPDATE: Проблема е оправен. След като инсталирах Ubuntu и след това пуснах инсталацията на Windows просто се оправи. Благодаря на всички отзовали се! :)
Бях с Windows 10, но имаше проблем с операционната след ъпдейт. За това сложих харда на друг компютър който работи с два, за да може да спася файловете ми от него. И сега като започна инсталацията се случва точно това :)
А какъв уиндоус инсталираш? 10? 7?
Инсталирам 8.1