[Exam Problems] C# Basics - 10 April 2014
Здравейте,
Забелязах че вече е пуснато домашното в страницата на курса и виждам, че са включени задачите от един от изпитите. Препоръчвам всеки да се опита да ги реши, а за да може да проверите решенията си, може да практикувате самия изпит от Judge Softuni.
Тъй като вече са качени решенията на самото домашно в тази тема, заедно с всички останали домашни от курса по C# Basics, няма да качвам тях, а само задачите от Exam problems. Добавил съм обстойни коментари на всяка стъпка от задачите, с цел да е по-ясно какво правя. Имайте впредвид, че решенията са мои, така че едва ли са оптимални. Приемам съвети и критики, даже бих бил благодарен.
Ето въпросните решения:
01.Joro The Football Player
02. Half Sum
03.Sunglasses
04.Nine Digit Magic Numbers
05.Bits Inverter
Тъй като на предния изпит, хората са се оплаквали, че изпита им е бил труден въпреки домашните, които са направили, от университета решиха да включват задачи от изпити в домашните. Лично аз мисля, че е излишно.
Защо смяташ така @gudov ? Идеята е хората да излязат от комфортна зона още от началото на курса, да търсят разни нови работи ,да вървят по напред от предадения материал и да видят каква ще е "реалността" на изпита. Интересно ми е други хора да споделят дали се чувстват "мотивирани" или "демотивирани" от това че се дават трудни задачи от началото. Така или иначе те не са задължителни а са за тея които искат да напредват по бързо.
Аз лично доста се нервих от началото като не ми се получаваха задачите от изпитите, ама като ги тормозих достатъчно дълго време почнаха да ми стават лесни и да са кефя като ми се получават. Като цяло тая идеята е експеримент и ще видим до колко ще е успешна.Добре де, не е ли идеята да научим нещо? Аз лично, доста трудно ще науча нещо с домашни, които решавам за час- два, а после на изпита съм с пръст в уста. По- добре по- трудно сега за да е по- лесно на изпита. Пък и знанията са по- затвърдени по този начин. Въобще цялата идея на СофтУни е да придобиеш определено количество знания и умения чрез много практика, а домашните са насоката на практиката!