Loading...
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

[ЗАДАЧА] Censor Your Email

Strings, Dictionaries, Lambda and LINQ - Exercises - 3та задача

http://pastebin.com/N00YS2Mt - това е което съм измислил и не работи , гледах през debugger-a и видях че ми хваща от pesho.peshev@email.bg само pesho.peshev, което и така трябва да е , обаче при заместването с звездичките имам проблем... не знам дори кое ми е грешното, някой ако може да съдейства

Тагове:
0
Fundamentals Module
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки
Best Answer

ами ти сравняваш в text-а само по частта която е без domain , така че го направи if(email == text[i]) 

А частта със звездичките можеш по няколко начини . Както си тръгнал ти може : 

text[i] = text[i].Replace(email, new string('*', firstAndSecondName.Length) + email.Substring(email.IndexOf('@');

Но няма нужда от списъци и цикли. Така или иначе работиш само върху текста и .Replace ти replace-ва всички такива стрингове.

Ето и 1 решение примерно : http://pastebin.com/WQumfNCu

1

явно съм проспал лекцията с IndexOf :) благодаря ти за фикса и за другото решение !

0
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

Можеш да направиш ето така:  text = text.Replace(myEmail,forReplace);

Където text е целият текст, myEmail е парчето от текста което искаш да смениш, а forReplace е стринга който ще сложиш на негово място.

0
09/09/2016 19:51:58

не става и така

0
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

Става ето решение на 6 реда.

string myEmail = Console.ReadLine();
            string text = Console.ReadLine();
            string[] halfEmail = myEmail.Split('@');
            string forReplace = new string('*',halfEmail[0].Length)+ "@" + halfEmail[1];
            text = text.Replace(myEmail,forReplace);
            Console.WriteLine(text);

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.