Loading...
IPetrov007 avatar IPetrov007 19 Точки

Java vs c#

Здравейте! Моля за помощ!

Започна записването за новия курс, но съм объркан. Мислех че ще се учи само С#, но групите са 1- java и 2- С#. Има ли разлика в материала и каква е тя ако има такава?

Най-удобно ми е от 10:00, но тогава е java-та, а аз съм абсолютно начинаещ и не мога да преценя...

Тагове:
0
Programming Basics
DimitarKarev avatar DimitarKarev 87 Точки

За кой курс си се записал? Programming Basics? или за някой от отворените курсове?

0

Да, най-първия, преди приемния изпит

0
DimitarKarev avatar DimitarKarev 87 Точки

Значи си записал Programming Basics. В него се изучават  конзолни приложения на езика С#. Незнам каква е тази Java група за която говориш.

0
09/09/2016 23:11:55

Възможните групи за посещения са в събота:

от 10 - java група

от 14 - С#

от 18 часа - С#

предполагам че се учат еквивалентни неща, но през призмата на езика, ма нали сега съм начинаещ, та това не ми помага да избера...

до сега не е ли било така?

0
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

Здревей,
От този курс ще стартира и една група на Java. Материала е абсолютно един и същ има съвсем леки разлики в синтаксиса на езика.
   Според мен не трябва да те бърка с какво ще започнеш. Материала който ще се изучава в началното ниво е основен и там синтаксис не се учи, а по - скоро основни парадигми на програмирането

0
dimitur_botev avatar dimitur_botev 112 Точки

Интересно. Значи вече има и java като basic курс. Моето мнение е,че няма да има кой знае каква разлика имайки предвид, че се занимаваш с базов фундамент в програмирането. Този фундамент е независим от езика - няма значение C#, Java, C++ Python, всичко е едно и също, само че се пише по малко по-различен начин. Ако си писал код и преди или пък си доста мотивиран и можеш да отделиш повечко време, върви с Java-та. По-стар и по-трики от C#, обаче накрая на курса ми се струва че ще знаеш една идея повече за света на програмирането именно заради факта, че някой неща на Java стават по-трудно, отколкото при C#.. Това разбира се не трябва да те плаши и да бягаш от Java, или да смяташ, че C#  е по-лесен и не заслужава внимание, напротив! Който и да избереш, ще учиш едно и също нещо, с някои дребни разлики в синтаксиса.

0
Housey avatar Housey Trainer 129 Точки

Здравей! Материала, който ще се изучава в Java групата (10:00-14:00ч) ще бъде 95% еквивалентен на материала от групите по C#.

Разликите в материалите са малки и специфични за езика Java. В Java няма доста потребителски улеснения както в езика C# (ключовата дума "var", по-лесно четене от конзолата без Scanner и т.н., вграден метод за повтаряне на знаци и т.н.). Обръщам внимание, че нивото на трудност между тази група и другите две на C# е само малко по-голямо.

Общо казано, когато завършите курса Programming Basics на Java, ще бъдете по-добре подготвени за научаването на нови езици, защото ще се обърне малко по-голямо внимание на това, което се случва под капака на вашите програми.

3
10/09/2016 00:04:08

Благодаря за отговорите!

Имам още малко време да реша, но везните се накланят към джавата.... Дано да успея 🙂

1
10/09/2016 09:46:15
AviPasheeva avatar AviPasheeva 1 Точки

Ставаме двама, ще се подкрепяме заедно в усилията :) Допълнителният бонус е, че съботата ти не отива, тъй като Java курсът е от 10:00 ч. до 14:00 ч. и съответно денят е пред теб и за други занимания :) 

1
Nedelina avatar Nedelina 5 Точки

А вече трима! :)

0
vancho avatar vancho 430 Точки

От начало влезнах в SoftUni със С# и после адванс модула записах на Java. Трябваше ми 2 седмици да свикна. Бих казал откровенно, че Java ме кефи повече.

0
10/09/2016 10:41:20

Записан съм вече!

Благодаря на отзовалите се и успех на всички!

1
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

Записвай Java курсовете са много близки, задачите еднакви.
На моя изпит за РrogBasics първия с максимален резултат програмираше на Java.

На форума има по-малко помагачи за Java, но ако имаш проблеми поствай въпроси ще помагаме.

0

И аз избрах Java! Някой знае ли колко е дълъг курса ?

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

2 месеца.Джавата е много добър избор според мен , малко ме е яд че за басика от август нямаше Джава , а само Си шарп , но после живот и здраве ще се преквалифицираме.

0

А относно изтеглянето на Visual Studio (предполагам че става и за Java, моля някой да ме светне) имаше няколко опции точно какъв да е... Някакви насоки ?

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Visual Studio е основно за C# . За Джава може да ползваш InteliJ (платена), Eclipse, Net beans(последните 2 са безплатни).  И освен IDE до колкото знам ще е необходимо да си изтеглиш и JDK - Java Development Kit. 

0
10/09/2016 23:52:30
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.