Профил
Loading...
+ Нов въпрос
absinthe avatar absinthe 5 Точки

До колко ще е обвързан курса DB Fundamentals sep 2016 с предишните 3 Java (Advanced, OOP Basic, OOP Advanced)

Въпроса ми е мога ли да запиша Датабазите без да съм усвоил целия материал от предишните 3 курса по Джава тъй като тогава времето ми беше много ограничено и смятам да повторя целия курс когато има следващ но сега няма. Знам че неможе да се отговори еднозначно но все пак. Мерси

Тагове:
1
Advanced Level: Back-End
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Ами първият от двата курса в модула DB Fundamentals няма да бъде обвързан, понеже се учат самите бази и SQL. Във вторият ще се учат ORM технолoгии, примерно Entity Framework за C# и Hibernate за JAVA и там ще използваш IDE, в което ще пишеш на съответния език, така, че вторият курс в модула е обвързан напълно.

2
11/09/2016 19:27:02
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Да, във втория курс се разчита, че си разбрал OOP Basics, тъй като както подсказва името, Hibernate e Object Relational Mapping Framework и базата се изгрежда с класове и връзки между тях, точно както в OOP Basics.

2
sanker avatar sanker 12 Точки

OOP Basics или OOP Advanced

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

OOP Basics - това е абсолютно задължително, за да не се чувстваш като паднал от марс на курса по DB Frameworks :) Разбира се, ще се ползват и неща като интерфейси и прочие учени в OOP Advanced, но без Basics 80% от курса става труден.

2