Judge и задача за Inside/Outside точка в триъгълник в равнината
Здравейте,
Имам странен проблем с judge при тест на кода от задачата ,който аз писах.
Гърми ми на всеки тест пуснат от Judge ,а при мен работи супер и точно по заданието в задачата.
Доколкото разбирам в judge системата може би задачата е с други условия понеже ми изкарва Wrong Output , който при мен е Inside -в judge e Border...
Въпроса ми е аз ли греша някъде или е станала грешка в заданието при "съдията"?
Пускам кода тук понеже е кратък.
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace TriangleXY
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var xone = double.Parse(Console.ReadLine());
var yone = double.Parse(Console.ReadLine());
var xtwo = double.Parse(Console.ReadLine());
var ytwo = double.Parse(Console.ReadLine());
var x = double.Parse(Console.ReadLine());
var y = double.Parse(Console.ReadLine());
if (xone < xtwo && yone < ytwo)
{
if (x >= xone && x <= xtwo && yone >= yone && y <= ytwo)
{
Console.WriteLine("Inside");
}
else
{
Console.WriteLine("Outside");
}
}
}
}
}
Заданието е следното:Напишете програма, която проверява дали точка {x, y} се намира вътре в правоъгълник {x1, y1} – {x2, y2}. Входните данни се четат от конзолата и се състоят от 6 реда: десетичните числа x1, y1, x2, y2, x и y (като се гарантира, че x1 < x2 и y1 < y2). Една точка е вътрешна за даден правоъгълник, ако се намира някъде във вътрешността му или върху някоя от страните му. Отпечатайте “Inside” или “Outside”.
Здравей,
Проверих отново , но никъде в условието не е упоменато да се изкарва изход "Border" само Inside/Outside.Ако има значение , съм онлайн форма на обучение и копирах горното условие директно от Complex Conditions - Exercises docs. файла .
Поздрави :)
Извинявам се ...
Всъщност проблема е ,че аз правя задача 4.Точка в триъгълник , а я тествам в judge на задача 7.Точка върху страната на правоъгълник...Чувствам се неловко :D
Благодаря за бързите отговори.