Полезна програма за добавяне на лекции в Google Calendar

Здравейте на всички! До скоро много си играх ръчно да добавям всяка една предстояща лекция в моя Google Calendar и реших да се пробвам да автоматизирам процеса, понеже добавянето беше голяма играчка.

Няколко дена писане на код по-късно имам готова програма, която върши точно това. Тя извлича информация от страницата на курса и добавя всяка една лекция като отделно събитие във вашия календар. Написана е като конзолно приложение на Python, затова ако искате да я подкарате, ще трябва да си инсталирате Python и нужните модули, които са описани в wiki-то на проекта.

https://github.com/Enether/softuni-course-calendar-scraper

Програмата не е перфектна и в следствие на това подканвам всеки, който има желание, да допринесе към проекта.
Проблеми, за които знам, са:

1. Ако курсът има лекции, които са през следващата година, програмата ще ги запише на настоящата година, понеже използва годината от датата на изпълнение.

2.Ако курсът има две групи от лекции за един и същ ден, програмата гърми. (например Дата: 14-ти юни, 14:00-18:00 и 18:00-22:00)

Пример за това е https://softuni.bg/trainings/1390/software-technologies-june-2016.

 

Споделям програмата тук, защото смятам, че може да бъде полезна на вас. Ако ви свърши работа, моля за една звездичка на проекта в GitHub. :)

За да се появят събитията в мобилното приложение Google Calendar, е нужно да се натисне бутона Обнови от самото приложение.

Въпреки многократните тестове, които проведох, ви препоръчвам да направите една справка за несъответствия.