Подготовка за курса
Здравейте колеги.
Може ли да кажете как и с какъв софтуер трябва да си подготвим машините за курса?
Поздрави
Здравейте колеги.
Може ли да кажете как и с какъв софтуер трябва да си подготвим машините за курса?
Поздрави
Здрасти!
Софтуерът който ти трябва е следния:
1. Среда за разработка в зависимос от това кое ви е по убодно ( кое използва лектора също е важно ).Вариантите са InteliJ IDEA и Eclipse Mars
2. java 1.8 JDK 1.8 ( самата java ).
3,Apache Tomcat 8 , Apache TomEE Apache Maven (сървър през който се пуска проекта локално).
4.Мисля че ще използвате Oracle DB ( не съм сигурен защото не ви знам програмата , но предполагам ) ще трябва да изтеглите OracleXE 12 и Oracle SQL Developer
5.Мисля че ще ви трябва и OJDBC 6.jar driver за връзка към базата данни.
6.Отделно трябва да си дръпнете екстеншъни и темплейти за Spring MVC в IDE-то ,за да може да създавате подобен проект , но това зависи от това кое IDE ще използвате.
Надявам се да съм помогнал, ако нещо от нещата не отговаря на това което ще се ползва по време на курса.
Поздрави! :)
Благодаря ти за отговора.
Благодаря и за въпроса, и за отговора. Имам инсталирана Java 1.7.45, а за QA курса по-рано тази година, свалих IntelliJ. Пробната ми безплатна версия на IntelliJ е изтекла и съм съвсем отворена да сменя с Eclipse, както и се иска за настоящия курс, но преди това искам да бъда сигурна, че съм премахнала IntelliJ докрай. Ще бъда благодарна, ако някой колега, който разбира Mac OS ми пише дали има какво повече да направя, освен че ще пратя IntelliJ папката от Applications в Trash.
Привет,
Това е напълно достатъчно!
Поздрави,
Пламен Г.