Задача 6*
Здравейте,
Решението на задачата от Programming Basics Java с номер 6* ми чертае желания квадрат, както е показано в условието, но Judge системата не му дава нито една точка. Даже в някои от предоставените версии на решението (там където правех проверка дали числото N се дели на 4 без остатък/ вместо червени кръстчета, системата ми изписа червени звездички на някои от позициите и пак не ми даде точки.
Уточнение: Направих тази проверка (N%4 =0), тъй като по условие N трябва да е пълният брой звездички, от които е изчертан квадрата, а от примерите по-долу се вижда, че в същност N е дължината на страната на квадрата. Моля уточнете? Ето кодът, който е оценен с 0 от 100%. Ако някой има идея защо не се оценява от Judge, макар видимо да чертае това, което е показано в примерите .. моля да каже :) Благодаря Предварително!
---
public class Square6star_ver2 { public static void main(String[] args) { Scanner console = new Scanner(System.in); System.out.println("Give me the value of N - size of a side for a square"); int N = Integer.parseInt(console.nextLine()); // TODO: print the rectangle String A = "*"; for(int i=1;i<=N-1; i++){A = A + "*";} String B = "*"; for(int j=1; j<=N-2; j++){B = B + " ";} B = B + "*"; System.out.println(A); for(int k=1; k<=N-2; k++){System.out.println(B);} System.out.println(A); } }
Благодаря! Стана :) Егати глупавото нещо, не подозирах, че ще е проблем. Ще го имам предвид в бъдеще.
здравей може ли от мен един вапрос относно задача 5 в judge системата на саита след като си кача задачата ми изписва compile time error ето го кодът които качих
не разбирам каде е проблемът :)
Трябва дa е public class