Задача - Small Shop
Здравейте,
Имам проблем с решението на задача Small Shop от Complex Conditions. Каквито и стойности да задавам за град, продукт и количество резултата е стойността зададена при дефиницията на TotalPrice.
Това е кода:
Здравейте,
Имам проблем с решението на задача Small Shop от Complex Conditions. Каквито и стойности да задавам за град, продукт и количество резултата е стойността зададена при дефиницията на TotalPrice.
Това е кода:
Използвай http://pastebin.com/ за код над 15 реда. ето това е моето решение на задачата http://pastebin.com/NMG1LaBZ.. Нямаш нужда от това d накрая и var TotalPrice = 1d; по добре да бъде var TotalPrice = 1.0; Следващото нещо на което е добре да обърнеш внимание е името на градовете след като казваш че трябва да са всичките ToLower(); и името трябва да е с малки букви if (town == "Sofia") стрябва да е if (town == "sofia")
Като гледам във всичките проверки задаваш градовете със главна буква- if (town == "Varna").
Целта на ToLower() е ако въведеш стринга като напр. Varna , програмата, автоматично обръща стринга с малка буква - varna.
След което работиш само с малки букви , т.е. if (town == "Varna"). трябва да стане if (town == "varna") и другите проверки също.
Дава ти първоначалната стойност, защото по този начин със if (town == "Varna"), ти въобще не влизаш в if-а, тъй-като
(town == "Varna") = false, a kogato (town == "varna") = true (след като ползваш ToLower(), програмата очаква varna, а не Varna).
Смени ги и пробвай.
Ето ти и моя код:
Да, това е бил " Големият" проблем. Смених ги и вече е ок.
Благодаря!
Аз ти препоръчвам и да ограничиш използването на "var", защото за напред това няма да ти помага изобщо. Най- малкото, когато някой друг ти погледне кода е много по- четливо променливите да са декларирани, както трябва. Поздрави! :)
Аз имам друг проблем и за да не отварям нова тема за същата задача ще питам тук.
Написах кода и той работи, но когато го копирах в джъдж системата ми даде две грешки, отворих Details се оказа, че Input: sweets, Sofia, 2.23...
Въпросът е, не трябва ли количеството да е цяло число?
Моментът, в който се опитах да го направя double се оказа, че абсолютно на същия вход от системата има грешка, защото изходът трябва да е 3.2335, а не 3.2, въпреки, че изрично е написано в задачата, че трябва да закръглим резултата до една цифра след запетаята...