[Homework] HTML основи
Първото домашно от курса :)
EDIT: Малко съм изпуснал една част от 5-тата задача... не съм сложил margin на div-овете :D Решението е простичко, разбира се: margin: 0px 60px 0px 60px;
Първото домашно от курса :)
EDIT: Малко съм изпуснал една част от 5-тата задача... не съм сложил margin на div-овете :D Решението е простичко, разбира се: margin: 0px 60px 0px 60px;
Ето го и моето домашно, по-добре късно :). CSS файловете и снимките са във css и images папките.
Здравейте,
Ето и моите решения на домашното HTML основи. Стиловете са зададени в хедъра, но така ми се струва, че ще е по-лесно за проверка, затова не съм ги изнесъл в отделен CSS файл. На тези линкове може да видите какво се е получило.
01. Hello HTML.html
02. Paragraphs and Images of Text.html
03. Runners Home.html
04. HTML Lists.html
05. PowerPoint Slide.html
06. Home.html
06. Profile.html
06. Friends.html
Тук може да разгледате кодът в GitHub.
Поздрави
И аз малко късно споделям решенията си, но съм перфекционист и исках да изчистя всички детайли :) За IDE реших да разуча Web Storm.
2. Fancy Paragraphs - Live Demo | HTML Code | CSS Code
На тази задача си поиграх със sub и sup, като направих нещо като стрелкичка :D
5. Presentation Slide - Live Demo | HTML Code | CSS Code
Мислех, че това е най-трудната задача и я оставих за накрая, но след 6-та, тази се оказа детка работа. За background взех скрийншот от празен слайд в презентациите. Отгоре има само едно заглавие и 3 отделни списъка с по 1 елемент. Между тях са кутийките като div-ове. На списъците сложих общ клас, на кутийките също - и стана много лесно, защото стиловете за тях са абсолютно същите. За по-специални корекции използвах id-та. И валидатора изписа Success от раз :)
6. Grumpy Cat's Profile - Live Demo | Source
Ееето тук си чупих главата 2 дни. Понеже Doge не ме изкефи, реших да си направя нещо друго. Но срещнах много много проблеми. HTML... почти няма. По 30 реда код е (с повторенията, които ми бъркат в здравето, но които все пак се въздържах да извадя отделно). Голяма занимавка беше стилизирането и по-скоро това, че се захванах да пиша всичко в проценти (даже се е получило нещо като responsive). Но най-гадно беше позиционирането на картинките спрямо другите елементи. Докато не минат всички възможни комбинации между block, inline-block, absolute и relative - нищо не работеше както трябва. Благодаря на асистентите за помощта, защото на моменти вече наистина се ядосвах на css-а и ми идеше да я зарежа тази задача. Но смятам, че научих доста неща и страхотно упражних както css-а, така и търпението си.
Другите задачи не са нищо различно и интересно, но все пак може да погледнете кода тук.
О, Юле, задачата ти за котките простоооо :):):)
О, добре, че беше ти, Яна. Иначе заповядвам в css-а на картинката "център", ама гръмпи кет се мръщи и... "No!" :D Благодаря за помощта : )
Ето и моето решение тук. Ще се радвам да кажете кое ви харесва и кое не :)
Ето го и моето домашно : цък . Ако имате някакви забележки , моля пишете.
Здравейте колеги, ето каква я свърших и аз със първото домашно :)
2. Paragraphs and Images of Text
6. User Profile Pages
Май е това. Ще се радвам на критика, стига да има за какво, естествено.
Ето и моето домашно. Надявам се да е полезно на някого.
2. Hello HTML | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
3. Paragraphs and Images of Text | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
4. The Runners Home | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
5. HTML Lists | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
6. PowerPoint Slide | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
7.1 Home page | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
7.2 Profile page | Preview - | HTML Code - | CSS Code |
7.3 Friends Page | Preview - | HTML Code - | CSS Code |